Advies en begeleiding bij het kiezen van een nieuw gebit

Als u interesse heeft in een nieuw gebit komt u ten eerste voor een gratis en vrijblijvend advies naar onze Tandprothetische praktijk in Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. We hebben meer dan 25 jaar ervaring met volledige prothese. Vervolgens geven wij u de nodige informatie en bespreken de mogelijkheden.

Elke 5 jaar is uw volledige prothese meestal aan vervanging toe met een nieuw kunstgebit. De kaak slinkt, het gebit wordt te ruim, dit kan pijnklachten geven. Het kunstgebit slijt af, het kauwvermogen verminderd, de mond valt in en de kans of breken neemt toe.

Wij nemen ruim de tijd voor het aanmeten van uw volledige prothese. Door stap voor stap te werk te gaan maken wij samen met u het mooiste kunstgebit en helpen wij u aan een stalende lach. U moet voor een nieuw kunstgebit ongeveer 4/5 keer terugkomen.

Plan direct een afspraak

Het proces van het verkrijgen van een volledige prothese

Intakegesprek / 1e afdrukken [1]

Uw persoonlijke gegevens, uw medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. We bespreken hoe de huidige prothese functioneert en bespreken de mogelijkheden hoe we uw nieuwe volledige prothese kunnen verbeteren. In de meeste gevallen worden meteen de eerste afdrukken van uw boven- en/of ondergebit gemaakt.

Definitieve afdrukken [2]

Op basis van de afdrukken die wij tijdens uw eerste afspraak hebben gemaakt, hebben wij speciaal voor u op maat gemaakte lepels vervaardigd. Met behulp hiervan worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of ondergebit genomen.

Beetbepaling [3]

Tijdens deze afspraak wordt bepaald hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het nieuw kunstgebit. Ook wordt de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Indien u beschikt over foto’s van vroeger is het aan te raden deze mee te nemen.

Pasprothese [4]

We gaan nu bekijken of de tanden die wij samen hebben uitgezocht mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden staan op dit moment nog op een prothese van was, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Mochten er nog dingen gewijzigd moeten worden aan de volledige prothese, dan kunnen wij in dit stadium nog wijzigingen aanbrengen, net zo lang tot de prothese naar wens is. U kunt bij deze afspraak iemand mee te nemen, die samen met u kan beoordelen of de nieuw gebit naar wens is.

Definitieve prothese [5]

De nieuw kunstgebit is nu in kunststof geperst en wordt in de mond geplaatst. Hierbij controleren we de pasvorm, we passen het gebit aan bij pijnplekken en de spraak wordt gecontroleerd. Een nieuw kunstgebit is in het begin wennen en dit gewenningsproces kan enkele weken duren. Indien u na het plaatsen pijnplekken krijgt kunt u altijd bellen voor een aanpassing.

Nacontrole of nieuw gebit

Ongeveer een week na het plaatsen van de nieuw kunstgebit, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de nieuw kunstgebit u bevalt. Deze nacontrole is bij ons kosteloos.

Gratis consult: Ontdek de voordelen van een volledige prothese.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

Kosten en vergoedingen voor een nieuw kunstgebit

De kosten van een nieuw gebit zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten.

Wat krijgt u vergoed

Volledige prothese kosten: € 1,364-*

Vergoeding 75% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

Uw eigen bijdrage is 25% : € 341-*
Vergoeding zorgverzekeraars
De kosten verschillen per verzekeringsmaatschappij. Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt. We declareren de nieuw kunstgebit voor u bij uw zorgverzekering.

prothese gebit,

Hoe kan ik mijn prothese / frame prothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw gebitsprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Moet ik mijn kunstgebit ’s nachts uit doen?

Ja, dat is het beste voor uw kaak. Dit bevorderd de doorbloeding, geeft lucht aan de kaak en u voorkomt hiermee dat u tanden knarst waardoor het gebit sneller slijt.

Ik heb pijn met dragen mijn kunstgebit, wat moet ik doen?

Blijf niet doorlopen met pijnklachten maar bel voor een afspraak, u kunt hiervoor altijd op de korte termijn zien. Ook aanstippen met zalfjes etc zal geen oplossing geven. Dus bel voor een afspraak om te prothese bij te laten werken. Alleen door de prothese aan te passen kan de kaak zich weer herstellen.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit vervangen?

Gemiddeld moet de prothese elke 5 jaar vervangen worden. De verzekering vergoedt na 5 jaar weer een nieuwe volledige prothese. In sommige gevallen moet de prothese binnen de 5 jaar vervangen worden, dan moeten we hiervoor een aanvraag doen bij de verzekering.

Wat kost een volledig kunstgebit?

Een volledige prothese wordt voor 75% wordt vergoed uit de basisverzekering. 25% is uw eigen bijdrage die u zelf betaalt. Denk ook aan uw eigen risico, dat staat er los van. Iedere verzekering rekent een ander tarief voor een kunstgebit. De kosten van een kunstgebit is €1,364- . Daarvan betaalt u 25% zelf, dat is ongeveer €341-. Elke verzekering hanteert een ander maximumtarief voor een kunstgebit, dus er kan een klein verschil in zitten. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300.

Ervaringen van tevreden patiënten met een volledige prothese

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis ZorgkaartNederland Klant score

Inmiddels is independer gestopt met hun beoordelingen platform. In de tijd dat onze praktijk op independer vermeld stond hebben we een 9.4 uit 251 beoordelingen weten te verzamelen.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…