Kunstgebit onderhoud

Reiniging en verzorging om de levensduur en kwaliteit van je kunstgebit te behouden.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 97 beoordelingen)

Onderhoud van uw Kunstgebit: Essentieel voor een Gezonde, Mooie Glimlach

Goed onderhoud van uw kunstgebit is essentieel voor uw mondgezondheid. Een slecht onderhouden kunstgebit kan leiden tot infecties, ongemak en bij een slechte pasvorm, schade aan uw kaak. Daarom is het essentieel om te leren hoe u uw kunstgebit correct kunt reinigen en onderhouden.

Waarom kunstgebit onderhoud belangrijk is

Bij Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis zijn we niet alleen toegewijd aan het creëren van de perfecte pasvorm voor uw kunstgebit, maar we geven u ook de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om uw nieuwe glimlach zo lang mogelijk te behouden. Hieronder vindt u enkele tips en trucs om uw kunstgebit in de beste vorm te houden.

Hoe werkt kunstgebit reinigen?

Uw kunstgebit moet dagelijks worden gereinigd om voedselresten en tandplak te verwijderen. Dit kan gedaan worden met een harde protheseborstel en een speciale prothese reiniger. Zorg ervoor dat u ook uw mond reinigt voordat u uw prothese terugplaatst, door met een zachte tandenborstel uw tandvlees en kaken te poetsen.

Uitzondering: reinigen van een klikgebit op implantaten

Het onderhoud van een klikgebit op implantaten kan iets verschillen van andere kunstgebitten. Naast het reinigen van de prothese zelf, moet ook het implantaat en de boven constructie in uw mond worden schoongemaakt. Dit wordt meestal gedaan met speciale ragers en tandenbostels om ervoor te zorgen dat alle gebieden grondig worden bereikt en gereinigd.

 

Een kunstgebit reinigen in 5 stappen

Stap 1: Dagelijkse verzorging

2 maal daags moet u uw prothese goed schoonmaken. Gebruik altijd eerst een harde protheseborstel met van ecosym tandpasta, zachte groene zeep of afwasmiddel om het gebit goed te reinigen gedurende 2 minuten.

Stap 2: Wekelijkse verzorging

Wanneer uw prothese netjes schoon is en geen sporen van plaque of tandsteen heeft, is een wekelijkse reiniging niet noodzakelijk. Indien u toch meer reiniging nodig heeft, lees dan onderstaande stappen.

Stap 3: Tandsteen verwijderen

Blijft er toch nog hardnekkig tandsteen zitten wat niet weg wil? Dan kunt u 1x per week de prothese in half lauw water en half azijn leggen. Doe dit gedurende 20 minuten. Dit zorgt dat kalk oplost. Borstel daarna de prothese goed af met een harde prohteseborstel en zeep.

Stap 4: Plaque of verkleuringen

Heeft u ondanks dat u een goede dagelijkse reiniging doet toch last van plaque of bruine verkeluringen van uw prohtese? dan adviseren wij u een intensiever schoonmaakmiddel te gebruiken 1x per week. Wij verkopen Renew in de praktijk, gebruik hiervan een klein schepje in warm water en laat de prothese gedurende 20 minuten hierin weken. Gebruik nooit bruistabletten om de prohtese te reiniginen. Dit tast het oppervlak aan waardoor er weer sneller vuil aan komt zitten.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw kunstgebit bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw kunstgebit 2 tot 3 maal daags te reinigen.

Welk type borstel moet ik gebruiken om mijn kunstgebit te reinigen?

Het is het beste om een harde protheseborstel te gebruiken om uw kunstgebit te reinigen.

Wat moet ik doen als mijn kunstgebit oncomfortabel aanvoelt?

Als uw kunstgebit oncomfortabel aanvoelt, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw tandprotheticus. Wij kunnen dit voor u aanpassen voor goed comfort.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!
google
Zo blij dat ik de praktijk van Femke Grashuis gevonden heb! Mijn gebit zat steeds los dus ik dacht dat hij slechts opgevuld moest worden (rebasing). Femke zag direct dat de randen ook veel te dik waren gemaakt waardoor hij eigenlijk nooit lekker zat (en als ik wat at kreeg ik vaak kokhals neigingen). Zij heeft mijn implantaat aangepast en nu zit mijn gebit zo goed! Zoals een gebit eigenlijk behoort te zitten. Fijne service en heel vriendelijk. Zeker als je twijfelt of je gebit wel goed zit, zij past hem zodanig aan dat hij gewoon helemaal passend is. Ik kan haar aan iedereen aanraden!