Kunstgebit onderhoud

Reiniging en verzorging om de levensduur en kwaliteit van je kunstgebit te behouden.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 91 beoordelingen)

Onderhoud van uw Kunstgebit: Essentieel voor een Gezonde, Mooie Glimlach

Goed onderhoud van uw kunstgebit is essentieel voor uw mondgezondheid. Een slecht onderhouden kunstgebit kan leiden tot infecties, ongemak en bij een slechte pasvorm, schade aan uw kaak. Daarom is het essentieel om te leren hoe u uw kunstgebit correct kunt reinigen en onderhouden.

Waarom kunstgebit onderhoud belangrijk is

Bij Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis zijn we niet alleen toegewijd aan het creëren van de perfecte pasvorm voor uw kunstgebit, maar we geven u ook de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om uw nieuwe glimlach zo lang mogelijk te behouden. Hieronder vindt u enkele tips en trucs om uw kunstgebit in de beste vorm te houden.

Hoe werkt kunstgebit reinigen?

Uw kunstgebit moet dagelijks worden gereinigd om voedselresten en tandplak te verwijderen. Dit kan gedaan worden met een harde protheseborstel en een speciale prothese reiniger. Zorg ervoor dat u ook uw mond reinigt voordat u uw prothese terugplaatst, door met een zachte tandenborstel uw tandvlees en kaken te poetsen.

Uitzondering: reinigen van een klikgebit op implantaten

Het onderhoud van een klikgebit op implantaten kan iets verschillen van andere kunstgebitten. Naast het reinigen van de prothese zelf, moet ook het implantaat en de boven constructie in uw mond worden schoongemaakt. Dit wordt meestal gedaan met speciale ragers en tandenbostels om ervoor te zorgen dat alle gebieden grondig worden bereikt en gereinigd.

 

Een kunstgebit reinigen in vijf stappen

Stap 1: Dagelijkse verzorging

2 maal daags moet u uw prothese goed schoonmaken. Gebruik altijd eerst een harde protheseborstel met van ecosym tandpasta, zachte groene zeep of afwasmiddel om het gebit goed te reinigen gedurende 2 minuten.

Stap 2: Wekelijkse verzorging

Wanneer uw prothese netjes schoon is en geen sporen van plaque of tandsteen heeft, is een wekelijkse reiniging niet noodzakelijk. Indien u toch meer reiniging nodig heeft, lees dan onderstaande stappen.

Stap 3: Tandsteen verwijderen

Blijft er toch nog hardnekkig tandsteen zitten wat niet weg wil? Dan kunt u 1x per week de prothese in half lauw water en half azijn leggen. Doe dit gedurende 20 minuten. Dit zorgt dat kalk oplost. Borstel daarna de prothese goed af met een harde prohteseborstel en zeep.

Stap 4: Plaque of verkleuringen

Heeft u ondanks dat u een goede dagelijkse reiniging doet toch last van plaque of bruine verkeluringen van uw prohtese? dan adviseren wij u een intensiever schoonmaakmiddel te gebruiken 1x per week. Wij verkopen Renew in de praktijk, gebruik hiervan een klein schepje in warm water en laat de prothese gedurende 20 minuten hierin weken. Gebruik nooit bruistabletten om de prohtese te reiniginen. Dit tast het oppervlak aan waardoor er weer sneller vuil aan komt zitten.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw kunstgebit bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw kunstgebit 2 tot 3 maal daags te reinigen.

Welk type borstel moet ik gebruiken om mijn kunstgebit te reinigen?

Het is het beste om een harde protheseborstel te gebruiken om uw kunstgebit te reinigen.

Wat moet ik doen als mijn kunstgebit oncomfortabel aanvoelt?

Als uw kunstgebit oncomfortabel aanvoelt, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw tandprotheticus. Wij kunnen dit voor u aanpassen voor goed comfort.