Wat kost een kunstgebit?

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt jaarlijks de tarieven voor mondzorg. Iedere Tandprothetische praktijk hanteert deze codes per verrichting, en wij dus ook. De tarieven voor de techniekkosten kunnen wel afwijken, en zijn hier in te zien. De prijzen hieronder geven u de kunstgebit kosten van alle verzekeringen. Wilt u een gratis offerte op maat? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak.

Maak direct een afspraak

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Volledig Kunstgebit (boven en onder)

314,-indicatie eigen bijdrage*
  • 75% vergoeding kunstgebit basisverzekering**

Kunstgebit op implantaten (klikgebit)

425,-indicatie eigen bijdrage*
  • 83% vergoeding basisverzekering**

Immediaatprothese (boven of onderkaak)

304,-indicatie eigen bijdrage*
  • 75% vergoeding basisverzekering**

Kunstgebit (boven of onderkaak)

157,-indicatie eigen bijdrage*
  • 75% vergoeding basisverzekering**

Kunstgebit Reparatie

9,50-indicatie eigen bijdrage*
  • 90% vergoeding basisverzekering**

Rebasen Kunstgebit

20,-indicatie eigen bijdrage*
  • 90% vergoeding basisverzekering**

Flexibele prothese (1 t/m 4 elementen)

VANAF €450,-
  • Geen vergoeding via basisverzekering

Partiele prothese (1 t/m 4 elementen)

VANAF €520,-
  • Geen vergoeding via basisverzekering

Frameprothese (1 t/m 4 elementen)

VANAF €840,-
  • Geen vergoeding via basisverzekering

Second opinion / Controle

Gratis
  • Second opinion en controles zijn vrijblijvend bij Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis

Opmerking over eigen risico

Het wettelijk eigen risico is een deel van de jaarlijkse zorgkosten dat de persoon die de kosten heeft gemaakt zelf moet betalen. Het is bedoeld als drempel om te voorkomen dat mensen overbodig van zorg gebruikmaken. Bron: Nationale zorggids

• In 2023 bedraagt het wettelijk vastgesteld eigen risico € 385,-. Bij alle boven genoemde vergoedingen voor prothetische zorg vanuit de basisverzekering worden deze ten laste gelegd van het wettelijk eigen risico. Daarnaast kan het wettelijk eigen risico vrijwillig verhoogd worden, tegen een lagere basispremie.

*Het kan voor komen dat de tandprotheticus een overeenkomst met uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Eén van de zaken die dan vaak wordt afgesproken is machtigingsvrij werken. In dat geval hoeft er niet van te voren een machtiging te worden aangevraagd.

Wij raden elke patiënt aan om met de offerte van de behandeling (verplicht boven de € 250,-) bij de eigen verzekeraar op te vragen wat de vergoeding zal zijn vanuit de basisverzekering en de eventueel afgesloten aanvullende verzekering. Door de diversiteit aan polissen en zeer verschillende polisvoorwaarden, bijvoorbeeld betreffende wel of geen verplichting om naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan, is het de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt om zich daarvan te vergewissen.

Wat kost een kunstgebit in 2002?

Een kunstgebit voor 75% wordt vergoed uit de basisverzekering. 25% is uw eigen bijdrage die u zelf betaalt. Denk ook aan uw eigen risico, dat staat er los van. Iedere verzekering rekent een ander tarief voor een kunstgebit. De kosten van een kunstgebit is €1,258- . *Daarvan betaalt u 25% zelf, dat is ongeveer €314-. Elke verzekering hanteert een ander maximumtarief voor een kunstgebit, dus er kan een klein verschil in zitten. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – inc. steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 - Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450-. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Bel voor een afspraak 📞0297-530300. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Wat kost een kunstgebit reparatie?

De kosten voor een kunstgebit reparatie boven of onder zijn +/- €9- eigen bijdrage (volledig kunstgebit reparatie is +/- €90, de verzekering vergoedt 90%). De kosten van reparaties van een partiele prothese of frameprothese kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering. Bel voor een afspraak 📞0297-530300.

Wat kost een frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar (hieronder valt ook mondhygienist en tandarts). • Kosten frameprothese (boven of onder) (metaalbasis) 1-4 elementen – vanaf €840- (zonder verzekering) • Kosten frameprothese (bovenkaak of onderkaak) (metaalbasis) 5-13 elementen – vanaf €1,020- (zonder verzekering). Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Bel voor een afspraak 📞0297-530300. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Wat kost een implantaat bovengebit?

De prijs hangt af van het aantal implantaten, welk systeem etc, hiervoor moeten kunnen we de kosten begroten bij een (gratis)consult. Bel voor een afspraak 📞0297-530300.