Uw Kunstgebit Snel Laten Repareren

Voor een kunstgebit reparatie kunt u terecht bij onze praktijk in Uithoorn (Gezondheidscentrum Waterlinie), klaar terwijl u wacht. Spoedreparatie kunstgebit in 90 minuten. U kunt bij ons terecht voor het reparatie kunstgebit:

  • Een scheur in uw prothese
  • Een kunstgebit gebroken
  • Het vastzetten van tanden of kiezen. Neem de tand of kies die uit uw gebit is gevallen mee, vaak kunnen we deze weer vastzetten.
  • Gebroken tanden of kiezen


Tevens zullen wij de prothese polijsten en schoonmaken. Uw prothese is na de kunstgebit reparatie weer hersteld.

Maak direct een afspraak

Mijn kunstgebit is kapot wat nu?

Kan je reparatie kunstgebit lijmen met secondelijm?

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als uw kunstgebit gebroken is. Ga niet zelf uw gebitsreparatie met superlijm. Het lijkt verleidelijk om zelf uw kunstgebit reparatie te doen met een druppeltje superlijm maar toch is dit af te raden.

Het zal niet lang houden en het kunsthars waar uw gebitsprothese van gemaakt is reageert namelijk met de superlijm waardoor de uiteindelijke kunstgebit reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Gebitsreparatie moet u overlaten aan de vakvrouw.

Vaak heeft het breken van het gebitsprothese een oorzaak. Wanneer het gebit weer gemaakt is bekijken wij dit in de mond om te beoordelen wat de oorzaak waarom dit stuk is gegaan. Tevens adviseren wij u wat er eventueel gedaan moet worden dit in de toekomst te voorkomen.

Zo kunt u pijn in de mond ervaren als uw kunstgebit te los zit. Met een kunstgebit slinkt uw kaak langzaam. Naar verloop van tijd past uw kunstgebit dan niet goed meer. Dit kan nare klachten geven. In die gevallen is een rebasing van uw kunstgebit noodzakelijk.

Maak vandaag nog uw afspraak:
📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl

Kunstgebit Reparatie Kosten

Kunstgebit boven of onder

Tarieven gebitsreparatie  – (gemiddeld): € 100-*

Uw verzekering vergoedt in de meeste gevallen-  90% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

Uw Eigen Bijdrage – is 10% : € 10-*

Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wij kijken graag mee naar de dekking van uw verzekering. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Wat vinden onze patiënten ?

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis Independer Klant score

Inmiddels is independer gestopt met hun beoordelingen platform. In de tijd dat onze praktijk op independer vermeld stond hebben we een 9.4 uit 251 beoordelingen weten te verzamelen.

Waarom kan ik mijn prothese niet zelf repareren?

Ga niet zelf uw kunstgebit reparatie met superlijm. Het lijkt verleidelijk om zelf uw kunstgebit reparatie te doen met een druppeltje superlijm maar toch is dit af te raden. Het zal niet lang houden en het kunsthars waar uw prothese van gemaakt is reageert namelijk met de superlijm waardoor de uiteindelijke kunstgebit reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Repareren van uw gebit moet u overlaten aan de vakvrouw.

Wat kost een reparatie aan een kunstgebit?

De kosten voor volledig kunstgebit reparatie boven of onder zijn +/- €10 eigen bijdrage (volledig kunstgebit reparatie is +/- €100, de verzekering vergoedt 90%). De kosten van gebitsreparatie van een partiële prothese of frameprothese kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Hoe lang duurt het om een prothese te laten repareren?

Het gebit wordt meestal gerepareerd in 90 minuten. U kunt dus wachten in de praktijk tot de kunstgebit reparatie gedaan is.

Hoe kan ik reparaties voorkomen?

Dagelijks zien wij mensen binnen komen voor reparaties aan hun kunstgebit. Schade aan de prothese onstaat vaak tijdens het poetsen. De prothese is nat en glibberig, waardoor het gemakkelijk alle kanten opschiet. Hoewel je natuurlijk niet alle reparaties kunt voorkomen, geven wij wel altijd het advies om een laagje water in de wasbak te laten lopen of legt u er bijvoorbeeld een handdoek in. Daarmee wordt de val gebroken en de schade aan uw prothese blijft beperkt.

Hoe snel ik voor een behandeling terecht?

Voor reparaties kunt u meteen terecht. Voor het kunstgebit reparatie o.a. volledige protheses, gedeeltelijke protheses, frameprotheses en klikgebit op implantaten. Contacteer ons vandaag. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…