kunstgebit reparatie, spoedreparatie kunstgebit, reparatie kunstgebit, gebitsreparatie

Kunstgebit reparatie

Snelle en vakkundige kunstgebit reparatie. Een gebroken tand, loszittend kunstgebit of andere beschadigingen.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.6
/ 10
(uit 96 beoordelingen)

Kunstgebit Reparatie Service

Voor een reparatie van uw kunstgebit kunt u terecht bij onze praktijk in Uithoorn (Gezondheidscentrum Waterlinie). Reparaties worden binnen 90 minuten uitgevoerd. Na een kunstgebit reparatie is uw gebit weer volledig hersteld. Veelvoorkomende gebitsproblemen en reparaties:
  • Scheuren in uw prothese
  • Gebroken kunstgebit
  • Tanden uit kunstgebit. Neem de tand of kies die uit uw gebit is gevallen mee, vaak kunnen we deze weer vastzetten
  • Kunstgebit tand afgebroken
  • Afgebroken hoekjes van het partiele prothese of frameprothese
Neem contact met ons voor de reparatie van uw kunstgebit. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. Geen verwijzing nodig van een tandarts.

Tarieven voor Kunstgebit Reparatie

Kunstgebit reparatie kostenIndicatie eigen
bijdrage 2024**
Vergoeding basisverzekering*
Kunstgebit - boven of onder€12,5090%
Gedeeltelijke
prothese - frame of partiele prothese
€ 110 tot € 1500% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Bijplaatsen - frame of partiele prothese€ 150 tot € 2400% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Rekenvoorbeeld Kunstgebit reparatie

  1. Kunstgebit reparatie onder of boven is € 125.
  2. Uw verzekering vergoedt in de meeste gevallen 90%.
  3. Blijft dan over 10%, dat maakt slechts € 12,50 eigen bijdrage.
  • Heeft u een aanvullende tandartsverzekering dekt dit een deel van de eigen kosten (zie uw polisvooorwaarden).
  • Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw verplichte/vrijwillige eigen risico.

Waarom kiezen voor onze reparatiediensten?

Snelle en betrouwbare reparaties

Spoedreparatie kunstgebit binnen 90 minuten en kunt u dus snel weer ophalen.

Kunstgebit herstellen

Tevens zullen wij de gebitsprothese polijsten en schoonmaken. Uw prothese is na de gebitsreparatie weer hersteld.

Betaalbare reparatiediensten

Wij declareren uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons - De verzekering vergoedt 90%.

Onze ervaren tandtechnici

Gaat uw kunstgebit kapot? Het breken heeft vaak een oorzaak. Ons kunstgebit specialist zullen u adviseren of bijvoorbeeld opvullen of vernieuwen een goede optie voor u is.

Het gebitsreparatie proces in vijf stappen

Stap 1: Afspraak maken

Wij verzoeken u om telefonish een afspraak te maken voor de reparatie van uw kunstgebit. Bel nu!

Stap 2: Neem alle stukken mee

Verzamel de gebroken onderdelen of missende tanden en kiezen en breng deze naar de praktijk. Onze specialisten kunnen deze delen vaak eenvoudig repareren. Kunstgebit lijmen met secondelijm nooit zelf!

Stap 3: Kunstgebit reparatie

De reparatie van kunstgebitten is vaak binnen 90 minuten voltooid (afhankelijk van de aard van de reparatie). Na de reparatie is uw prothese weer hersteld en kunt u deze weer zoals voorheen gebruiken.

Stap 4: Declaratie

Wij declareren de reparatie bij uw zorgverzekeraar. Als uw basisverzekering / av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Stap 5: Advies over gebitsreparatie en onderhoud

Gaat uw kunstgebit kapot? het breken heeft vaak een oorzaak. Een versleten prothese, een slechte pasvorm, soms schade door laten vallen van het gebit. Wij zullen u adviseren of bijvoorbeeld opvullen (rebasen) of vernieuwen een goede optie voor u is.

Kan ik mijn kunstgebit zelf repareren?

Het wordt afgeraden om uw kunstgebit zelf te repareren met doe-het-zelfkits/lijmen. Het repareren van een kunstgebit vereist professionele expertise om ervoor te zorgen dat het goed wordt hersteld en goed past. Zelfreparaties kunnen leiden tot verdere schade aan het kunstgebit, wat uiteindelijk duurder kan zijn om te repareren. Repareren van uw gebit moet u overlaten aan de vakvrouw.

Wat zijn de kosten van een kunstgebit reparatie?

De kosten variëren afhankelijk van de aard van de reparatie. De kosten voor volledig kunstgebit reparatie boven of onder zijn +/- €12.50 eigen bijdrage (volledig kunstgebit reparatie is +/- €125, de verzekering vergoedt 90%). De kosten van gebitsreparatie van een partiële prothese of frameprothese kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Hoe lang duurt het om een kunstgebit te laten repareren?

Het repareren van een kunstgebit is een proces dat doorgaans ongeveer 90 minuten in beslag neemt. Onze deskundige tandprotheticus zal eerst de schade aan het kunstgebit grondig onderzoeken. Gedurende dit proces kunt u comfortabel in onze praktijk wachten totdat de kunstgebit reparatie voltooid is. We streven ernaar om u snel en efficiënt van dienst te zijn.

Hoe kan ik reparaties voorkomen?

Dagelijks zien wij mensen binnen komen voor reparaties aan hun kunstgebit. Schade aan de prothese onstaat vaak tijdens het poetsen. De prothese is nat en glibberig, waardoor het gemakkelijk alle kanten opschiet. Hoewel je natuurlijk niet alle reparaties kunt voorkomen, geven wij wel altijd het advies om een laagje water in de wasbak te laten lopen of legt u er bijvoorbeeld een handdoek in. Daarmee wordt de val gebroken en de schade aan uw prothese blijft beperkt.

Moet ik een afspraak maken voor een kunstgebit reparatie?

Voor reparaties kunt u meteen terecht. Voor het kunstgebit reparatie o.a. volledige protheses, gedeeltelijke protheses, frameprotheses en klikgebit op implantaten. Contacteer ons vandaag. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300.