Wat is rebasen kunstgebit?

Rebasen kunstgebit betekent het opvullen van het gebitsprothese. Als er geen eigen tanden en kiezen meer aanwezig zijn, zal het kaakbot heel langzaam gaan slinken. U heeft dat niet in de gaten, maar uw prothese gaat daardoor losser zitten. Door het rebasing prothese met een voering zit deze weer als gegoten. Dat proces noemen wij rebasen kunstgebit.

Maak direct een afspraak

Waarom rebasen kunstgebit?

Een goede pasvorm is belangrijk voor het draagcomfort; er komt geen voedsel onder het gebit, er ontstaan geen drukplekken en het gebit blijft goed op zijn plaats zitten. Er zijn tal van kleefpasta’s, kleefpoeders en ‘voeringen’ te koop om een kunstgebit meer houvast te geven. Dat zijn noodoplossingen voor de korte termijn. De oorzaak van het probleem wordt niet weggenomen. Draag nooit watjes onder uw kunstgebit. Uw kaken gaan daarvan alleen maar sneller slinken.

Laat daarom uw prothese een keer in de twee jaar goed nakijken door de Tandprotheticus. Een slecht passend kunstgebit of mensen die hun kunstgebit veel te lang dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen krijgen.

Ervaringen rebasen kunstgebit

Indien er een geringe ruimte in de prothese zit, kan dit met een directe laag worden opgevuld. De rebasing prothese behandeling duurt binnen een uur (per kaak) en u kunt hier op wachten in ons praktijk in het Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. Indien er veel ruimte in de prothese zit zit maken we’s ochtends de afdrukken en haalt u de prothese’s middags weer op.

Ons praktijk heeft meer dan 25 jaar ervaringen rebasen kunstgebit, waardoor we u hier uitstekend mee van dienst kunnen zijn. Vervolgens geven wij u de nodige informatie en bespreken de mogelijkheden.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl

Kosten Rebasen Kunstgebit

Kosten opvullen kunstgebit – (per kaak): € 210-*

Rebasen kunstgebit basisverzekering  is 90% (minus openstaand eigen risico)

Uw eigen bijdrage – is 10% : € 21-*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

**We declareren de prothese voor u bij uw zorgverzekering**

Wanneer moet ik mijn rebasen kunstgebit ?

Bij rebasen gaat het om het repareren en opnieuw aanbrengen van uw kunstgebit, zodat het goed in de mond past en veilig is. Na verloop van tijd kan het kunstgebit loskomen of bepaalde drukplekken vertonen. Dit is een natuurlijk proces en is helaas niet te voorkomen. Het is daarom belangrijk om de pasvorm van uw kunstgebit goed in de gaten te houden en meestal na 2 jaar te laten rebasen door de tandprotheticus.

Wat is rebasen kunstgebit?

Bij een rebase wordt er aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering” geplaatst waardoor uw prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Dit kan zowel voor de boven- als de onderkaak van een volledige prothese als bij een partiële prothese.

Hoe ziet een rebasing prothese afspraak eruit?

Uw rebase-afspraak ziet er als volgt uit: 1. We maken een afdruk van uw kaak om de nieuwe pasvorm te bepalen. 2. Uw kunstgebit gaat voor de aanpassingen naar ons interne laboratorium. 3. Uw prothese is in de namiddag klaar. (U kunt in onze lounge wachten tot de rebase klaar is of u kunt tussendoor naar huis en aan het einde van de middag terugkomen.) 4. De prothese wordt in de mond geplaatst en samen met de tandprotheticus gecontroleerd.

U vermoed dat u een rebase nodig heeft?

Wanneer uw gebitsprothese los gaat zitten of gaat irriteren, neem dan contact ons. Wanneer wij vermoeden dat er een rebasing prothese nodig is, plannen wij met u een rebase afspraak in. Doordat wij ons eigen laboratorium hebben kunnen wij het rebasen direct laten uitvoeren zodat u niet al te lang zonder prothese loopt.

Wat vinden onze patiënten ?

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis ZorgkaartNederland Klant score

Inmiddels is independer gestopt met hun beoordelingen platform. In de tijd dat onze praktijk op independer vermeld stond hebben we een 9.4 uit 251 beoordelingen weten te verzamelen.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…