rebasen kunstgebit

Rebasen kunstgebit

Aanpassing van de binnenkant van het kunstgebit voor een betere pasvorm.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 91 beoordelingen)

Wat is rebasing van een kunstgebit?

Rebasen kunstgebit betekent dat de binnenkant van je kunstgebit wordt aangepast zodat het weer goed past. Door de tijd heen kan je kaak veranderen waardoor het kunstgebit losser kan gaan zitten. Met rebasen wordt een nieuwe laag aan de binnenkant van je kunstgebit aangebracht om het weer comfortabel te maken.

Wat kost een rebasen kunstgebit?

BehandelingIndicatie eigen bijdrage 2023*Vergoeding basisverzekering**
Volledig kunstgebit boven of onder€ 24,68
90%
Gedeeltelijke prothese (frame of partiele prothese€ 0 tot € 2200% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Rekenvoorbeeld rebasen kunstgebit

  1. De prijs van een rebasing prothese onder of boven is: € 246,79.
  2. Uw verzekering vergoedt in de meeste gevallen 90%.
  3. Blijft dan over 10%, dat maakt: € 24,68
  • Heeft u een aanvullende tand verzekering dekt dit een deel van de eigen kosten (zie uw polisvooorwaarden).
  • Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw verplichte/vrijwillige eigen risico.

Voordelen van het rebasen kunstgebit bij ons

Gratis tweejaarlijkse controle

Laat uw prothese eens in de twee jaar controleren door de tandprotheticus. Een slecht passend kunstgebit of mensen die hun kunstgebit veel te lang dragen, kunnen vervelende mondmisvormingen ontwikkelen.

Goede pasvorm

Voor het draagcomfort is een goede pasvorm belangrijk; er komt geen voedsel onder de tanden, er ontstaan ​​geen drukpunten en de tanden blijven goed op hun plaats.

Al 27 jaar ervaring

Onze praktijk heeft ruim 27 jaar ervaring met het rebasen kunstgebit, waardoor wij u uitstekend van dienst kunnen zijn. Wij zullen u dan voorzien van de benodigde informatie en mogelijke opties.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Het rebasen kunstgebit proces in vier stappen

Stap 1: Een loszittend gebit

Zit uw prothese los? Moet u soms zelfs uw gebit vasthouden met kleefmiddelen? De kaak slinkt altijd door, daarom zal na verloop van tijd de prothese losser aanvoelen. Dit kan ongemakken geven zoals pijn of een bewegend gebit. Bel ons dan voor een advies afspraak voor het rebasen van uw prothese.

Stap 2: Gratis advies

We zullen tijdens het advies eest kijken of het mogelijk is uw prothese op te vullen. Ook kijken we dan of u de prothese een dag moet missen of dat we dit met een directe laag kunnen doen zodat u erop kunt wachten. (zie stap 3 en 4)

Stap 3: Indirect rebasen kunstgebit

Indien er veel ruimte in de prothese is, maken we 's ochtends afdrukken onder uw gebit. U laat dan de prothese bij ons achter en u kunt deze aan het eind van de middag weer ophalen met de huidige pasvorm.

Stap 4: Direct rebasen kunstgebit

Als er een klein beetje ruimte in de prothese zit, kan dit met een directe laag worden opgevuld. De rebasing prothese behandeling duurt binnen een uur (per kaak) en u kunt hier wachten in onze praktijk in het Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn.

Nazorg, onderhoud en controle

Ongeveer een week na het plaatsen van de kunstgebit rebasen, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de nieuwe prothese u bevalt. Deze nacontrole is bij ons kosteloos. We adviseren u over het onderhoud van uw prothese om een langdurig comfort en optimale functionaliteit te garanderen.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw kunstgebit bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wanneer moet ik mijn kunstgebit rebasen?

Bij rebasen gaat het om het repareren en opnieuw aanbrengen van uw kunstgebit, zodat het goed in de mond past en veilig is. Na verloop van tijd kan het kunstgebit loskomen of bepaalde drukplekken vertonen. Dit is een natuurlijk proces en is helaas niet te voorkomen. Het is daarom belangrijk om de pasvorm van uw kunstgebit goed in de gaten te houden en meestal na 2 jaar te laten rebasen door de tandprotheticus.

Wat is rebasen kunstgebit?

Bij een rebase wordt er aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering” geplaatst waardoor uw prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Dit kan zowel voor de boven- als de onderkaak van een volledige prothese als bij een partiële prothese.

Hoe ziet een rebasing prothese afspraak eruit?

Uw rebase-afspraak ziet er als volgt uit: 1. We maken een afdruk van uw kaak om de nieuwe pasvorm te bepalen. 2. Uw kunstgebit gaat voor de aanpassingen naar ons interne laboratorium. 3. Uw prothese is in de namiddag klaar. (U kunt in onze lounge wachten tot de rebase klaar is of u kunt tussendoor naar huis en aan het einde van de middag terugkomen.) 4. De prothese wordt in de mond geplaatst en samen met de tandprotheticus gecontroleerd.

U vermoedt dat u een rebase nodig heeft?

Wanneer uw gebitsprothese los gaat zitten of gaat irriteren, neem dan contact ons. Wanneer wij vermoeden dat er een rebasing prothese nodig is, plannen wij met u een rebase afspraak in. Doordat wij ons eigen laboratorium hebben kunnen wij het rebasen direct laten uitvoeren zodat u niet al te lang zonder prothese loopt.