0297-530300
rebasen kunstgebit

Rebasen kunstgebit

Aanpassing van de binnenkant van het kunstgebit voor een betere pasvorm.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 98 beoordelingen)

Optimaliseer de Pasvorm: Rebasen van uw Kunstgebit

Rebasen kunstgebit betekent dat de binnenkant van je kunstgebit wordt aangepast zodat het weer goed past. Door de tijd heen kan je kaak veranderen waardoor het kunstgebit losser kan gaan zitten. Met kunstgebit opvullen wordt een nieuwe laag aan de binnenkant van je kunstgebit aangebracht om het weer comfortabel te maken.

Wat kost een rebasen kunstgebit?

Rebasen kunstgebit (passend maken) kostenIndicatie
eigen bijdrage
2024**
Vergoeding basisverzekering*
Kunstgebit - boven of onder€ 23.50
90%
Gedeeltelijke
prothese - frame of partiele prothese
€ 0 tot € 2200% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Rekenvoorbeeld rebasen kunstgebit

  1. De prijs van een rebasing prothese onder of boven is: € 235
  2. Uw verzekering vergoedt in de meeste gevallen 90%.
  3. Blijft dan over 10%, dat maakt slechts € 23.50 eigen bidrage
  • Heeft u een aanvullende tandartsverzekering dekt dit een deel van de eigen kosten (zie uw polisvooorwaarden).
  • Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw verplichte/vrijwillige eigen risico.

Ontdek de Voordelen van Rebasen voor uw Kunstgebit

Gratis tweejaarlijkse controle

Laat uw prothese eens in de twee jaar controleren door de tandprotheticus. Een slecht passend kunstgebit of mensen die hun kunstgebit veel te lang dragen, kunnen vervelende mondmisvormingen ontwikkelen.

Goede pasvorm

Voor het draagcomfort is een goede pasvorm belangrijk; er komt geen voedsel onder de tanden, er ontstaan ​​geen drukpunten en de tanden blijven goed op hun plaats.

Al 27 jaar ervaring

Onze praktijk heeft ruim 27 jaar ervaring met het rebasen kunstgebit, waardoor wij u uitstekend van dienst kunnen zijn. Wij zullen u dan voorzien van de benodigde informatie en mogelijke opties.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren bij uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Stapsgewijze Gids voor het Rebasen van uw Kunstgebit

Stap 1: Een loszittend gebit

Zit uw prothese los? Moet u soms zelfs uw gebit vasthouden met kleefmiddelen? De kaak slinkt altijd door, daarom zal na verloop van tijd de prothese losser aanvoelen. Dit kan ongemakken geven zoals pijn of een bewegend gebit. Bel ons dan voor een advies afspraak voor het rebasen van uw prothese.

Stap 2: Gratis advies

We zullen tijdens het advies eest kijken of het mogelijk is uw prothese op te vullen. Ook kijken we dan of u de prothese een dag moet missen of dat we dit met een directe laag kunnen doen zodat u erop kunt wachten. (zie stap 3 en 4)

Stap 3: Indirect rebasen kunstgebit

Indien er veel ruimte in de prothese is, maken we 's ochtends afdrukken onder uw gebit. U laat dan de prothese bij ons achter en u kunt deze aan het eind van de middag weer ophalen met de huidige pasvorm.

Stap 4: Direct rebasen kunstgebit

Als er een klein beetje ruimte in de prothese zit, kan dit met een directe laag worden opgevuld. De rebasing prothese behandeling duurt binnen een uur (per kaak) en u kunt hier wachten in onze praktijk in het Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn.

Nazorg, onderhoud en controle

Ongeveer een week na het plaatsen van de kunstgebit of klikgebit rebasen, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de nieuwe prothese u bevalt. Deze nacontrole is bij ons kosteloos. We adviseren u over het onderhoud van uw prothese om een langdurig comfort en optimale functionaliteit te garanderen.

Maak een afspraak

Deskundig Advies over Rebasen voor Kunstgebitten

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw kunstgebit bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wanneer moet ik mijn kunstgebit rebasen?

Bij rebasen gaat het om het repareren en opnieuw aanbrengen van uw kunstgebit, zodat het goed in de mond past en veilig is. Na verloop van tijd kan het kunstgebit loskomen of bepaalde drukplekken vertonen. Dit is een natuurlijk proces en is helaas niet te voorkomen. Het is daarom belangrijk om de pasvorm van uw kunstgebit goed in de gaten te houden en meestal na 2 jaar te laten rebasen door de tandprotheticus.

Wat is rebasen kunstgebit?

Bij een rebase wordt er aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering” geplaatst waardoor uw prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Dit kan zowel voor de boven- als de onderkaak van een volledige prothese als bij een partiële prothese.

Hoe ziet een rebasing prothese afspraak eruit?

Uw rebasen-afspraak ziet er als volgt uit: 1. We maken een afdruk van uw kaak om de nieuwe pasvorm te bepalen. 2. Uw kunstgebit gaat voor de aanpassingen naar ons interne laboratorium. 3. Uw prothese is in de namiddag klaar. (U kunt in onze lounge wachten tot de rebase klaar is of u kunt tussendoor naar huis en aan het einde van de middag terugkomen.) 4. De prothese wordt in de mond geplaatst en samen met de tandprotheticus gecontroleerd.

U vermoedt dat u een rebase nodig heeft?

Wanneer uw gebitsprothese los gaat zitten of gaat irriteren, neem dan contact ons. Wanneer wij vermoeden dat er een rebasing prothese nodig is, plannen wij met u een rebase afspraak in. Doordat wij ons eigen laboratorium hebben kunnen wij het rebasen direct laten uitvoeren zodat u niet al te lang zonder prothese loopt.

Kan ik mijn kunstgebit zelf rebasen?

Zelf kunstgebit opvullen wordt niet aanbevolen, omdat het vereist dat de juiste materialen en technieken worden gebruikt. Laat dit altijd over aan een professionele tandprotheticus.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit laten rebasen?

De frequentie van kunstgebit rebasen hangt af van individuele omstandigheden, maar over het algemeen wordt het om de paar jaar aanbevolen.

Is kunstgebit rebasen pijnlijk?

Nee, kunstgebit rebasen is over het algemeen niet pijnlijk. Het is een niet-invasieve procedure waarbij de tandprotheticus nieuw materiaal toevoegt om de pasvorm te verbeteren.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!
google
Zo blij dat ik de praktijk van Femke Grashuis gevonden heb! Mijn gebit zat steeds los dus ik dacht dat hij slechts opgevuld moest worden (rebasing). Femke zag direct dat de randen ook veel te dik waren gemaakt waardoor hij eigenlijk nooit lekker zat (en als ik wat at kreeg ik vaak kokhals neigingen). Zij heeft mijn implantaat aangepast en nu zit mijn gebit zo goed! Zoals een gebit eigenlijk behoort te zitten. Fijne service en heel vriendelijk. Zeker als je twijfelt of je gebit wel goed zit, zij past hem zodanig aan dat hij gewoon helemaal passend is. Ik kan haar aan iedereen aanraden!