Volledige prothese

Elke 5 jaar is uw volledige prothese meestal aan vervanging toe met een nieuw gebit. De kaak slinkt, het gebit wordt te ruim, dit kan pijnklachten geven. Het kunstgebit slijt af, het kauwvermogen verminderd, de mond valt in en de kans of breken neemt toe. 

Wij nemen ruim de tijd voor het aanmeten van uw volledige prothese. Door stap voor stap te werk te gaan maken wij samen met u het mooiste produkt en helpen wij u aan een stalende lach. U moet voor een nieuwe prothese ongeveer 5 keer terugkomen. Graag leggen wij u verderop uit wat er tijdens deze behandelingen zal plaatsvinden.

Kosten van een volledige prothese (boven & ondergebit)

 Uw eigen bijdrage is 25% : € 304,25*. 

De basisverzekering vergoedt 75% (minus openstaand eigen risico)

De totaalprijs van een volledige prothese is: +/- € 1.217*.

* De kosten verschillen per verzekeringsmaatschappij. Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Voor meer informatie betreffende vergoedingen van volledige prothese klik hier.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een offerte. Maak een afspraak – 0297-530300

Intakegesprek/ 1e afdrukken

Uw persoonlijke gegevens, uw medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. We bespreken hoe de huidige prothese functioneert en bespreken de mogelijkheden hoe we uw nieuwe volledige prothese kunnen verbeteren. In de meeste gevallen worden meteen de eerste afdrukken van uw boven- en/of ondergebit gemaakt.

klikgebit op implantaten, implantaten gebit, tandprothetische praktijk femke grashius, gebitsprothese, kunstgebit, volledige-prothese

Definitieve afdrukken

Op basis van de afdrukken die wij tijdens uw eerste afspraak hebben gemaakt, hebben wij speciaal voor u op maat gemaakte lepels vervaardigd. Met behulp hiervan worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of ondergebit genomen. 

Beetbepaling

Tijdens deze afspraak wordt bepaald hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Ook wordt de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Indien u beschikt over foto’s van vroeger is het aan te raden deze mee te nemen.

Pasprothese

We gaan nu bekijken of de tanden die wij samen hebben uitgezocht mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden staan op dit moment nog op een prothese van was, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Mochten er nog dingen gewijzigd moeten worden aan de prothese, dan kunnen wij in dit stadium nog wijzigingen aanbrengen, net zo lang tot de prothese naar wens is. U kunt bij deze afspraak iemand mee te nemen, die samen met u kan beoordelen of de nieuw gebit naar wens is.

Definitieve prothese

De nieuw gebit is nu in kunststof geperst en wordt in de mond geplaatst.Hierbij controleren we de pasvorm, we passen het gebit aan bij pijnplekken en de spraak wordt gecontroleerd. Een nieuw gebit is in het begin wennen en dit gewenningsproces kan enkele weken duren. Indien u na het plaatsen pijnplekken krijgt kunt u altijd bellen voor een aanpassing.

Nacontrole

Ongeveer een week na het plaatsen van de nieuwe volledige prothese, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de prothese u bevalt. Deze nacontrole is bij ons kosteloos.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een offerte. Maak een afspraak – Bel 0297-530300 of gebruik ons emailformulier om contact op te nemen.

  OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag8:45 – 16:30
ZaterdagOp Afspraak
ZondagOp Afspraak

Independer