Immediaatprothese, volledige prothese, immediaat kunstgebit, prothese

Volledige Prothese

Vervangt alle tanden en kiezen in boven- of onderkaak.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.6
/ 10
(uit 100 beoordelingen)

Volledige prothese: vakkundige zorg voor uw gebit

Een volledige prothese is wat de meeste mensen kennen als een “kunstgebit”. Het vervangt alle tanden en kiezen in je boven- of onderkaak.

Kunstgebitten hebben doorgaans een levensduur van 5 tot 7 jaar. Het kan noodzakelijk zijn ze te vervangen als ze versleten zijn of niet meer goed passen, om optimaal comfort en mondgezondheid te behouden.

Wat kost een kunstgebit

Kunstgebit kostenIndicatie eigen
bijdrage 2024*
Vergoeding basisverzekering**
Volledig kunstgebit (boven en onder)€ 0 tot € 42075%
Kunstgebit bovenkaak€ 0 tot € 19075%
Kunstgebit onderkaak€ 0 tot € 19475%

De kosten voor een volledig kunstgebit zijn per situatie  en verzekering verschillend. Hieronder geven wij een indicatie van de kosten:

  • Volledige prothese : indicatie € 1,450,
  • Vergoeding vanuit basisverzekering minus openstaand eigen risico: 75% **
  • Indicatie van uw eigen bijdrage is: 25% : € 362.50*
 

 – Let op: Kunstgebit vergoeding uit de basisverzekering wordt ingehouden op uw openstaand eigen risico.

– Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Ontdek de voordelen van een volledige prothese bij ons

Esthetische kunstgebitten

Een volledige prothese herstelt de esthetiek van uw glimlach en verbetert de functionaliteit, zodat u weer comfortabel kunt eten en spreken.

Tandprotheticus voor volledige protheses

Met meer dan 27 jaar ervaring in het vervaardigen van volledige protheses, bieden wij deskundig advies en begeleiding gedurende het gehele proces.

Prothese op maat

Wij nemen ruim de tijd voor het aanmeten van uw volledige prothese, om samen met u het mooiste en meest comfortabele kunstgebit te creëren.

Kunstgebit met comfort

De volledige prothese is duurzaam en gaat gemiddeld 5 jaar mee, waarna deze aan vervanging toe kan zijn vanwege slijtage en veranderingen in uw kaakstructuur.

Stapsgewijze gids naar een volledig kunstgebit

Stap 1: Intakegesprek & eerste afdrukken

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe gebit. Ook maken we dan een offerte wat de kosten van de prothese. We maken de eerste afdrukken van uw boven- en/of ondergebit.

Stap 2: Definitieve afdrukken

Met op maat gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of ondergebit genomen voor een nauwkeurige pasvorm.

Stap 3: Beetbepaling

We bepalen hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan, en kiezen samen met u de kleur en vorm van de tanden en kiezen uit.

Stap 4: Pasprothese

We controleren of de geselecteerde tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Eventuele aanpassingen kunnen in dit stadium nog gemaakt worden.

Stap 5: Kunstgebit plaatsen

De nieuwe gebit wordt in kunststof geperst, in uw mond geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd op pasvorm, comfort en esthetiek.

Nazorg, onderhoud en controle

Indien nodig maken we een week na het plaatsen van de nieuwe gebitsprothese, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de nieuwe prothese u bevalt. Deze nacontrole is bij ons kosteloos. We adviseren u over het onderhoud van uw prothese om een langdurig comfort en optimale functionaliteit te garanderen.

Contact ons voor uw volledige prothese

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw prothese bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Hoe kan ik mijn volledige prothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw gebitsprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Kan ik slapen met een volledige prothese?

In het algemeen wordt aanbevolen de prothese 's nachts uit te doen om de mond te laten rusten. Dit is een betere mondgezondheid.

Ik heb pijn met dragen mijn kunstgebit, wat moet ik doen?

Blijf niet doorlopen met pijnklachten maar bel voor een afspraak, u kunt hiervoor altijd op de korte termijn zien. Ook aanstippen met zalfjes etc zal geen oplossing geven. Dus bel voor een afspraak om te prothese bij te laten werken. Alleen door de prothese aan te passen kan de kaak zich weer herstellen.

Hoe vaak moet ik mijn kunstgebit vervangen?

Gemiddeld moet de prothese elke 5 jaar vervangen worden. De verzekering vergoedt na 5 jaar weer een nieuwe volledige prothese. In sommige gevallen moet de prothese binnen de 5 jaar vervangen worden, dan moeten we hiervoor een aanvraag doen bij de verzekering.

Wat zijn de kosten van een volledige prothese?

De kosten van kunstgebitten variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type prothese en het materiaal dat wordt gebruikt.
Een volledige prothese wordt voor 75% wordt vergoed uit de basisverzekering. 25% is uw eigen bijdrage die u zelf betaalt. Denk ook aan uw eigen risico, dat staat er los van. Iedere verzekering rekent een ander tarief voor een kunstgebit. De kosten van een kunstgebit is €1,450- . Daarvan betaalt u 25% zelf, dat is ongeveer €362.50-. Elke verzekering hanteert een ander maximumtarief voor een kunstgebit, dus er kan een klein verschil in zitten.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Gerrit Schuuring
Ik heb nu al een tijdje een boven en onder prothese van Femke ik ben zeer tevreden geen last van pijntjes kan d’r een appel mee eten nootjes mee eten ben zeer te tevreden dus.
google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!