0297-530300
partiele prothese, plaatprothese, plaatje tanden

Partiële Prothese (Plaatprothese)

Een partiële prothese van kunsthars, dat ontbrekende tanden of kiezen aanvult.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 98 beoordelingen)

Wat is een partiële prothese (plaatprothese)?

Een partiële prothese (ook wel een ‘plaatprothese’)  is een gedeeltelijk kunstgebit. Het is bedoeld voor mensen die nog enkele eigen tanden of kiezen hebben. De prothese gebit vult de gaten op waar tanden of kiezen missen (nadat de tanden zijn getrokken). De gehele gedeeltelijke prothese rust op het slijmvlies van de mond. Dit kan met ankers aan de resterende tanden of kiezen worden bevestigd.

Wat kost een gedeeltelijke prothese zoals de partiële prothese?

Gedeeltelijke prothese kostenKosten 2024*Vergoeding basisverzekering**
Frameprothese (1 t/m 4 elementen)€ 9600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Frameprothese (5 t/m 13 elementen)€ 11640% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (1 t/m 4 elementen)€ 5900% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (5 t/m 13 elementen)€ 7500% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 1 t/m 4 elementen€ 4800% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 5 t/m 13 elementen€ 6400% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Voordelen van een partiële prothese bij ons

Goedkopere prothese

Een plaatje bovenkaak of onderkaak is een goedkoper dan een frameprothese.

Aan te passen

Een gedeeltelijke prothese is bij verlies van meer tanden of kiezen bijgezet worden aan de huidige plaat. Ook opvullen is mogelijk voor een betere passing.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

Het behandelproces in vijf stappen

Stap 1: Intakegesprek & eerste afdrukken

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe partiele prothese. Ook maken we dan een offerte wat de kosten van de partiele prothese zijn. We maken de eerste afdrukken van uw boven- en ondergebit.

Stap 2: Definitieve afdrukken

Met op maat gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of ondergebit genomen voor een nauwkeurige pasvorm.

Stap 3: Beetbepaling

We bepalen hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan, en kiezen samen met u de kleur en vorm van de tanden en kiezen uit.

Stap 4: Pasprothese

We controleren of de geselecteerde tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Eventuele aanpassingen kunnen in dit stadium nog gemaakt worden.

Stap 5: Definitieve prothese

De nieuwe partiele prothese wordt in kunststof geperst, in uw mond geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd op pasvorm, comfort en esthetiek.

Nazorg en onderhoud

Pijnklachten: Na het plaatsen van de plaatje tanden kunt u pijn krijgen. Neem dan altijd z.s.m. contact met ons op, blijf niet te lang doorlopen met pijnklachten.

Onderhoud: Reinig 2 tot 3 x daags met  lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw partiele prothese bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Krijg ik vergoeding vanuit de basisverzekering voor een partiele prothese?

Nee, u krijgt geen vergoeding voor een partiele prothese vanuit de basisverzekering, hiervoor moet u een aanvullende(tand) verzekering afsluiten. Per verzekering zijn de aanvullende pakketten anders ingedeeld, bekijk zelf goed uw aanvullende verzekeringsvoorwaarden en of dit binnen uw verzekering valt.

Hoe kan ik mijn partiele prothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw gebitsprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Plaatprothese 1 tand kosten?

De prijs van een plaatprothese met 1 tand is vanaf € 520. Heeft u een extra gecombineerd (tandarts-)pakket, dan krijgt u een extra vergoeding. Wij raden u aan om uzelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!
google
Zo blij dat ik de praktijk van Femke Grashuis gevonden heb! Mijn gebit zat steeds los dus ik dacht dat hij slechts opgevuld moest worden (rebasing). Femke zag direct dat de randen ook veel te dik waren gemaakt waardoor hij eigenlijk nooit lekker zat (en als ik wat at kreeg ik vaak kokhals neigingen). Zij heeft mijn implantaat aangepast en nu zit mijn gebit zo goed! Zoals een gebit eigenlijk behoort te zitten. Fijne service en heel vriendelijk. Zeker als je twijfelt of je gebit wel goed zit, zij past hem zodanig aan dat hij gewoon helemaal passend is. Ik kan haar aan iedereen aanraden!