klikgebit bovenkaak, implantaten bovenkaak,

Klikgebit Bovenkaak

Kunstgebit dat vastklikt op implantaten in de bovenkaak.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.6
/ 10
(uit 100 beoordelingen)

Wat is een klikgebit bovenkaak?

Net als bij de klikgebit onderkaak, is een klikgebit voor de bovenkaak een kunstgebit dat vastklikt op implantaten. Deze implantaten zitten in je bovenkaak. Een klikgebit bovenkaak is voor mensen waarvan de tanden volledig ontbreken, en voor mensen die geen loszittende kunstgebit willen. Het voordeel is dat het stevig vastzit en je geen kleefpasta nodig hebt.

Wat kost een klikgebit bovenkaak?

De kosten klikgebit bovenkaak zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een prothese en implantaten bovenkaak.

 • Klikgebit bovenkaak – : vanaf € 4200,- tot
  • Vergoeding vanuit basisverzekering minus openstaand eigen risico: 92%
  • Uw eigen bijdrage is: 8% : € 340,-

*Heeft u een extra aanvullend tandartsverzekering pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

**Voor het plaatsen 4 tot 6 implantaten in de bovenkaak een zijn de geschatte kosten vanaf €€4000,-. U krijgt hiervoor alleen toestemming indien er forse slink van de kaak is en een gewone prothese niet goed vast blijft zitten. Is dit het geval dan wordt het plaatsen van de implantaten geheel vergoed door de verzekering. 

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een klikgebit zonder vergoeding of heeft u andere vragen? Neem dan contact op voor een consultafsrpaak om uw situatie te bespreken.

Voordelen van een implantaten bovenkaak

Natuurlijk uiterlijk en gevoel

Een klikgebit bovenkaak bootst het uiterlijk en gevoel van natuurlijke tanden na, wat zorgt voor een esthetisch en functioneel resultaat.​

Stabiele oplossing

Een klikgebit op implantaten bovenkaak biedt een stabiele en duurzame oplossing, waardoor u zonder zorgen kunt eten, lachen en praten.

Verbeterde spraak en kauwvermogen

Het klikgebit bovenkaak op implantaten verbetert uw spraak en kauwvermogen, waardoor u weer vol zelfvertrouwen kunt communiceren en genieten van uw favoriete maaltijden.

Eenvoudig onderhoud

Met eenvoudige dagelijkse verzorging blijft uw klikgebit op implantaten bovenkaak in topconditie, terwijl u geniet van een natuurlijk gevoel en uiterlijk.

Het behandelproces in zes stappen

Stap 1: Consult

Tijdens een vrijblijvend consult bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn bespreekt de tandprotheticus uw situatie en wensen en onderzoeken wij uw bovenkaak en gebit. We zullen het proces bespreken en indien gewenst doorsturen naar de implantoloog.

Stap 2: Onderzoek door de implantoloog

Bij de implantoloog doen ze uitgebreid onderzoek of u geschikt bent voor het plaatsen van implantaten. Er worden röntgenfoto's gemaakt, uw gezondheidssituatie gecheckt en bekeken of er voldoende bot aanwezig is. Er wordt indien u binnen de eisen valt van vergoeding een aanvraag bij de zorgverzekering gedaan.

Stap 3: Implantaten plaatsen

Onze implantoloog plaatst de 4 tot 6 implantaten in uw bovenkaakbot eventueel wordt en in geval van te weinig bot ook kunstbot geplaatst. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Stap 4: Herstelperiode

Het kaakbot groeit vast rondom de implantaten, vaak wordt er een herstelperiode van 6 maanden aangehouden. In de tussentijd kunt u uw huidige prothese dragen.
Na die tijd wordt er in een 2e operatieve fase op uw implantaten een dopje geplaatst zodat wij toegang krijgen naar het implantaat.

Stap 5: Aanmeten en plaatsen van het klikgebit bovenkaak

De tandprotheticus maakt een op maat gemaakte prothese die op de implantaten wordt bevestigd met behulp van drukknoppen of een stegconstructie.

Stap 6: Nazorg, onderhoud en controle

We helpen en adviseren u in het onderhouden van het klikgebit bovenkaak. U komt elke 12 à 24 maanden terug voor een controle.

Nazorg, onderhoud en controle

Het is belangrijk om uw klikgebit op implantaten voor de bovenkaak goed te onderhouden voor een langdurig en optimaal resultaat. Volg deze eenvoudige tips om uw prothese en implantaten in topconditie te houden:

 • Reinig dagelijks uw klikgebit bovenkaak met een harde protheseborstel en milde zeep of speciale prothesereiniger.
 • Verwijder uw prothese elke nacht om uw tandvlees en implantaten te laten rusten.
 • Reinig de implantaten zorgvuldig met een zachte tandenborstel en interdentale ragers.
 • Bezoek regelmatig uw tandprotheticus voor controle en van uw klikgebit bovenkaak. Minstens één keer per 2 jaar.
 • Stop met roken, aangezien dit het risico op implantaat problemen verhoogt.
 • Neem bij ongemak, pijn of loszittende klikgebit bovenkaak direct contact op met uw tandprotheticus.
Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw klikgebit op implantaten bovenkaak bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een klikgebit bovenkaak?

Net als bij de klikgebit onderkaak, is een klikgebit voor de bovenkaak een kunstgebit dat vastklikt op implantaten. Deze implantaten zitten in je bovenkaak.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Gerrit Schuuring
Ik heb nu al een tijdje een boven en onder prothese van Femke ik ben zeer tevreden geen last van pijntjes kan d’r een appel mee eten nootjes mee eten ben zeer te tevreden dus.
google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!