Wat is een immediaatprothese?

Dit is uw eerste prothese (immediaatprothese) van tanden laten trekken naar een en nieuw gebit. Wanneer u aan uw immediaatprothese toe bent, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We maken afdrukken van uw eigen(resterende) tanden en kiezen. We meten de prothese helemaal aan. Wanneer de immediaat prothese klaar is, haalt u deze op en daarmee gaat u naar de tandarts of kaakchirurg om de elementen te laten trekken.

Heeft u geen eigen tandarts? Geen probleem, we werken met meerdere gespecialiseerde tandartsen (-implantologen) en kaakchirurgen samen waar wij u naartoe door kunnen sturen voor het trekken van de tanden en kiezen.

Plan een intakegesprek

Hoe verloopt de procedure voor een eerste kunstgebit (immediaatprothese)?

Immediaatprothese laten maken

Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden en kiezen trekt, worden door uw Tandprotheticus afdrukken van uw mond gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.

Plaatsen van het immediaatprothese/noodgebit

Wanneer u naar de tandarts of kaakchirurg gaat om de tanden te laten trekken, zorgen wij dat de noodgebit al klaar is. Het gemaakte gebit wordt meteen in de mond geplaatst na het trekken van de laatste tanden en kiezen. De immediaat kunstgebit werkt als een soort pleister op de wond en zorgt ervoor de het bloeden gestelpt wordt.

Ervaringen eerste kunstgebit

Pas na de eerste dag mag het immediaatprothese uit uw mond. Hiervoor is het van belang dat u een dag na het trekken terug komt voor controle van de wonden en eventuele aanpassing van de noodgebit.

De immediaat kunstgebit eerste week kunnen de kaken pijnlijk zijn en de prothese losser gaan zitten, dit corrigeren wij na verloop van enkele weken door het op te vullen met een tijdelijke zacht laagje in het kunstgebit. Na een wat langere periode zullen de kaken wat geslonken zijn en vullen we de prothese weer op met een nieuwe harde laag. De kosten voor de rebasing van uw immediaat prothese worden 90% uit de basisverzekering betaald.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

Wat kost een Noodgebit? (Immediaatprothese)

Immediaatprothese kosten: +/- € 1.217

Immediaatprothese vergoeding 75% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)*

Uw eigen bijdrage is 25% : € 304,25*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding voor uw immediaatprothese. Per te trekken element komt er een toeslag bij van €16.50. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

**We declareren de prothese voor u bij uw zorgverzekering**

kosten kunstgebit, kunstgebit kosten, kosten reparatie kunstgebit, Tandprothetische praktijk Femke Grashuis, klikgebit op implantaten, kunstgebit reparatie, rebasen, frameprothese, immediaateprothese, kunstgebit, partiele prothese, flexibele prothese, volledige prothese, noodgebit

Wat vinden onze patiënten ?

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis ZorgkaartNederland Klant score

Inmiddels is independer gestopt met hun beoordelingen platform. In de tijd dat onze praktijk op independer vermeld stond hebben we een 9.4 uit 251 beoordelingen weten te verzamelen.

Wat is een immediaatprothese (noodgebit)?

Dit is uw eerste prothese van uw eigen tanden naar een kunstgebit. We maken afdrukken van uw eigen(resterende) tanden en kiezen. We meten de prothese helemaal aan. Wanneer de immediaatprothese klaar is, haalt u deze op en daarmee gaat u naar de tandarts of kaakchirurg om de elementen te laten trekken.

De eerste week met een immediaat kunstgebit

Het kunstgebit wordt direct na het trekken van de tanden en kiezen geplaatst. De immediaatprothese werkt als een drukverbandje en zorgt ervoor dat de wonden dichtgedrukt worden zodat het bloeden stelpt. De prothese moet +/- 24 uur in blijven. Daarna komt u bij ons terug voor de nacontrole en nemen wij de prothese voor het eerst uit voor u. De eerste maanden met uw immediaat kunstgebit zijn niet altijd even makkelijk. In het begin zullen de wonden nog wat pijn doen en kunnen er drukplekken ontstaan. Daarnaast moet u leren eten en praten met een kunstgebit dat voor uw gevoel niet in uw mond hoort. Na verloop van tijd gaat de pijn weg omdat de kaken genezen, maar gaat het kunstgebit ook steeds losser zitten naarmate de kaken slinken.

Hierdoor kunnen praten en eten met het kunstgebit weer lastiger worden

Een eerste kunstgebit is altijd vervelend, maar laat u daardoor niet uit het veld slaan. Na de eerste drie maanden zal het beter gaan! Heeft u veel pijn, ga dan langs de tandprotheticus. Deze kan eventuele knelpuntjes of scherpe randjes weghalen zodat de pijnklachten verminderen. Paracetamol kan de ergste pijn verlichten. Blijf oefenen met eten en praten, dat is de snelste manier om aan uw nieuwe kunstgebit te wennen. Blijf uw kunstgebit dragen, ook al doet het pijn. Als u uw gebit vaak uitdoet, kunnen de kaken sneller slinken en went u minder snel aan het dragen van het gebit.

Tijdelijke oplossing als het kunstgebit los gaat zit

Als uw kunstgebit te los gaat zitten, wordt het praten en eten lastig. Zolang de kaken nog slinken is het echter niet raadzaam om het kunstgebit te laten aanpassen. Wel zijn er andere, tijdelijke oplossingen die het ongemak kunnen verlichten: Kleefpasta kan helpen om de ruimte tussen het kunstgebit en de kaak op te vullen zodat het kunstgebit beter blijft zitten. De tandprotheticus kan een zogenaamde tissue conditioner aanbrengen in het kunstgebit. Dat is een zachtblijvend laagje dat enkele weken blijft zitten. Deze oplossing is ideaal voor als de kaak nog erg gevoelig is en het kunstgebit (erg) los zit.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…