Flexibele prothese

Flexibele Prothese

Zacht, flexibele kunststof prothese. Zonder metalen haakjes voor comfort en natuurlijke look.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 91 beoordelingen)

Wat is een flexibele prothese?

Een flexibele prothese is een soort kunstgebit gemaakt van een zacht, flexibele kunststof in plaats van het traditionele harde acryl. Het voordeel is dat het comfortabeler kan aanvoelen en beter past bij de contouren van de mond. Ook heeft het geen metalen haakjes, waardoor het er natuurlijker uitziet. Omdat het flexibel is, kan het wat meebuigen met de bewegingen van je mond, wat voor sommige mensen prettiger is.

Wat kost een gedeeltelijke prothese zoals een flexibele prothese?

BehandelingKosten 2023*Vergoeding basisverzekering**
Frameprothese (1 t/m 4 elementen)€ 10600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Frameprothese (5 t/m 13 elementen)€ 12700% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (1 t/m 4 elementen)€ 5200% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (5 t/m 13 elementen)€ 7000% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 1 t/m 4 elementen€ 4600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 5 t/m 13 elementen€ 7000% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Voordelen van een flexibele prothese bij ons

Flexibele kunststof

Het voordeel is dat het comfortabeler kan aanvoelen en beter past bij de contouren van de mond. Ook heeft het geen metalen haakjes maar roze gekleurde haakjes, waardoor het er natuurlijker uitziet.

Niet op te vullen

Het nadeel van deze prothese is dat het niet op te vullen is. Ook verloren tanden of kiezen bijplaatsen is niet mogelijk. Daarom gaat een flexibele prothese vaak minder lang mee dan een harde gedeeltelijke prothese.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Wij helpen bij ansgst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

Het behandelproces in vijf stappen

Stap 1: Intakegesprek & eerste afrdukken

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe flexibele prothese. Ook maken we dan een offerte wat de kosten van de flexibele prothese zijn. We maken de eerste afdrukken van uw boven- en ondergebit.

Stap 2: Definitieve afdrukken

Met op maat gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of ondergebit genomen voor een nauwkeurige pasvorm.

Stap 3: Beetbepaling

We bepalen hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan, en kiezen samen met u de kleur en vorm van de tanden en kiezen uit.

Stap 4: Pasprothese

We controleren of de geselecteerde tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Eventuele aanpassingen kunnen in dit stadium nog gemaakt worden.

Stap 5: Definitieve prothese

De nieuwe flexibele prothese wordt in kunststof geperst, in uw mond geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd op pasvorm, comfort en esthetiek.

Nazorg en onderhoud

Pijnklachten: Na het plaatsen van de prothese kunt u pijn krijgen. Neem dan altijd z.s.m. contact met ons op, blijf niet te lang doorlopen met pijnklachten.

Onderhoud: Reinig 2 tot 3 x daags met  lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw flexibele prothese bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een flexibele prothese?

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibel plaatje vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.