0297-530300
Flexibele prothese

Flexibele Prothese

Zacht, flexibele kunststof prothese. Zonder metalen haakjes voor comfort en natuurlijke look.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 98 beoordelingen)

Wat is een flexibele prothese?

Een flexibele prothese is een soort zacht kunstgebit gemaakt van een flexibele kunststof in plaats van het traditionele harde acryl prothese. Het voordeel is dat het comfortabeler kan aanvoelen en beter past bij de contouren van de mond. Ook heeft het geen metalen haakjes, waardoor het er natuurlijker uitziet. Omdat het flexibel is, kan het wat meebuigen met de bewegingen van je mond, wat voor sommige mensen prettiger is.

Flexibele prothese kosten

Gedeeltelijke prothese kostenKosten 2024*Vergoeding basisverzekering**
Frameprothese (1 t/m 4 elementen)€ 9600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Frameprothese (5 t/m 13 elementen)€ 11640% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (1 t/m 4 elementen)€ 5900% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (5 t/m 13 elementen)€ 7500% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 1 t/m 4 elementen€ 4800% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 5 t/m 13 elementen€ 6400% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Voordelen van een flexibel prothese bij ons

Flexibel kunststof

Het voordeel is dat het comfortabeler kan aanvoelen en beter past bij de contouren van de mond. Ook heeft het geen metalen haakjes maar roze gekleurde haakjes, waardoor het er natuurlijker uitziet.

Flexibel prothese nadelen

Het nadeel van flexibel kunstgebit is dat het niet op te vullen is. Ook verloren tanden of kiezen bijplaatsen is niet mogelijk. Daarom gaat een flexibele prothese vaak minder lang mee dan een harde gedeeltelijke prothese.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Wij helpen bij angst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

Het behandelproces van een zacht kunstgebit in 5 stappen

Stap 1: Intakegesprek & eerste afrdukken

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe prothese. Ook maken we dan een offerte wat de kosten van de flexibele prothese zijn. We maken de eerste afdrukken van uw boven- en ondergebit.

Stap 2: Definitieve afdrukken

Met op maat gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of ondergebit genomen voor een nauwkeurige pasvorm.

Stap 3: Beetbepaling

We bepalen hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan, en kiezen samen met u de kleur en vorm van de tanden en kiezen uit.

Stap 4: Pasprothese

We controleren of de geselecteerde tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Eventuele aanpassingen kunnen in dit stadium nog gemaakt worden.

Stap 5: Definitieve prothese

De nieuwe flexibel kunstgebit wordt in kunststof geperst, in uw mond geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd op pasvorm, comfort en esthetiek.

Flex Prothese Nazorg en onderhoud

Pijnklachten: Na het plaatsen van de kunstgebit kunt u pijn krijgen. Neem dan altijd z.s.m. contact met ons op, blijf niet te lang doorlopen met pijnklachten.

Flexibele prothese schoonmaken: Reinig 2 tot 3 x daags met  lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw kunstgebit bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een flexibele prothese?

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibel plaatje vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.

Hoe verschilt een flexibele prothese van een traditionele prothese?

In tegenstelling tot traditionele protheses, die vaak van hard acryl zijn gemaakt, past een flexibele prothese zich beter aan de vorm van de mond aan, wat meer comfort biedt.

Hoe wordt een flexibele prothese aangepast aan mijn mond?

Een tandarts/tandprotheticus past een flexibele prothese aan door deze in warm water te verzachten en vervolgens zorgvuldig aan te passen aan de mondcontouren van de patiënt.

Zijn er beperkingen bij het dragen van een flexibele prothese?

Hoewel ze veel voordelen bieden, kunnen flexibele protheses mogelijk minder geschikt zijn voor bepaalde complexe tandheelkundige situaties.

Hoe lang gaat een flexibele prothese mee?

De levensduur van een flexibele prothese kan variëren, maar met de juiste zorg en regelmatige tandheelkundige controles kan deze vele jaren meegaan.

Kan ik met een flexibele prothese normaal eten en spreken?

Ja, een flexibele prothese biedt vaak comfort en stabiliteit, waardoor normale eet- en spreekfuncties behouden blijven.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!
google
Zo blij dat ik de praktijk van Femke Grashuis gevonden heb! Mijn gebit zat steeds los dus ik dacht dat hij slechts opgevuld moest worden (rebasing). Femke zag direct dat de randen ook veel te dik waren gemaakt waardoor hij eigenlijk nooit lekker zat (en als ik wat at kreeg ik vaak kokhals neigingen). Zij heeft mijn implantaat aangepast en nu zit mijn gebit zo goed! Zoals een gebit eigenlijk behoort te zitten. Fijne service en heel vriendelijk. Zeker als je twijfelt of je gebit wel goed zit, zij past hem zodanig aan dat hij gewoon helemaal passend is. Ik kan haar aan iedereen aanraden!