Klikgebit onderkaak, klikgebit op implantaten

Klikgebit Onderkaak

Kunstgebit dat vastklikt op implantaten in de onderkaak.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.6
/ 10
(uit 100 beoordelingen)

Wat is een klikgebit onderkaak?

Net als bij de klikgebit bovenkaak, een klikgebit onderkaak is een kunstgebit dat vastklikt op implantaten in je onderkaak.  Deze implantaten zijn kleine schroefjes van titanium die in het kaakbot zijn geplaatst. Een klikgebit is voor mensen waarvan de tanden volledig ontbreken, en voor mensen die geen loszittende kunstgebit willen. Het klikgebit onderkaak kun je zelf losmaken om schoon te maken.

Klikgebit kosten onderkaak

De klikgebit kosten zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een klikgebit op implantaten onderkaak – steg* op 2 implantaten (inclusief de steg* in de mond).

 • Kosten klikgebit – (klikgebit met stegverbinding*): vanaf € 2,360
  • Vergoeding vanuit basisverzekering minus openstaand eigen risico: 83%
  • Uw eigen bijdrage is: 17% : € 401,-**
 

*Een stegverbinding is een bruggetje geplaatst bovenop implantaten in je mond waaraan je het kunstgebit vastklikt.

**Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Klikgebit onderkaak ervaringen

Natuurlijk uiterlijk en gevoel

Een klikgebit onderkaak bootst het uiterlijk en gevoel van natuurlijke tanden na, wat zorgt voor een esthetisch en functioneel resultaat.

Implantaten onderkaak ervaringen

Ontvang positieve ervaringen met implantaten en kunstgebit onderkaak, waardoor een stabiele en duurzame oplossing wordt geboden, zodat u zonder zorgen kunt genieten van eten, lachen en praten.

Verbeterde spraak en kauwvermogen

Het klikgebit onderkaak op implantaten verbetert uw spraak en kauwvermogen, waardoor u weer vol zelfvertrouwen kunt communiceren en genieten van uw favoriete maaltijden.

Eenvoudig onderhoud

Met eenvoudige dagelijkse verzorging blijft uw kunstgebit onderkaak in topconditie, terwijl u geniet van een natuurlijk gevoel en uiterlijk.

Klikgebit behandeling onderkaak - 5 stappen

Stap 1: Vrijblijvend consult

Tijdens een vrijblijvend consult bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn bespreekt de tandprotheticus uw situatie en wensen en onderzoeken wij uw onderkaak en gebit. We zullen het proces bespreken en klikgebit kosten en indien gewenst doorsturen naar de tandarts-implantoloog.

Stap 2: Onderzoek door de implantoloog

Bij de implantoloog doen ze uitgebreid onderzoek of u geschikt bent voor het plaatsen van implantaten onderkaak. Er worden röntgenfoto's gemaakt, uw gezondheidssituatie gecheckt en bekeken of er voldoende bot aanwezig is. Er wordt indien u binnen de eisen valt van vergoeding een aanvraag bij de zorgverzekering gedaan.

Stap 3: Plaatsen implantaten en herstelperiode

Onze tandarts-implantoloog plaatst de 2 implantaten in uw onderkaakbot. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. De herstelperiode zal 8 tot 12 weken duren voordat de implantaten voldoende zijn vastgegroeid. In de tussentijd draagt u uw huidige prothese.

Stap 4: Aanmeten en plaatsen van het klikgebit

De tandprotheticus maakt een op maat gemaakte implantgedragen onderkaakprothese die op de implantaten wordt bevestigd met behulp van drukknoppen of een stegconstructie.

Stap 5: Nazorg, onderhoud en controle

We helpen en adviseren u in het onderhouden van het onderkaak klikprothese. U komt elke 12 à 24 maanden terug voor een controle.

Nazorg, onderhoud en controle

Het is belangrijk om uw klikgebit op implantaten voor de onderkaak goed te onderhouden voor een langdurig en optimaal resultaat. Volg deze eenvoudige tips om uw klikgebit en implantaten in topconditie te houden:

 • Reinig dagelijks uw prothese met een harde protheseborstel en milde zeep of speciale prothesereiniger.
 • Verwijder uw prothese elke nacht om uw tandvlees en implantaten te laten rusten.
 • Reinig de implantaten zorgvuldig met een zachte tandenborstel en interdentale ragers.
 • Bezoek regelmatig uw tandprotheticus voor controle van uw prothese. Minstens één keer per 2 jaar.
 • Stop met roken, aangezien dit het risico op implantaatproblemen verhoogt.
 • Neem bij ongemak, pijn of loszittende prothese direct contact op met uw tandprotheticus.
Meer informatie over klikgebit kosten? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw kunstgebit op implantaten onderkaak bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een klikgebit onderkaak?

Een klikgebit voor de onderkaak is een tandprothese die op implantaten wordt bevestigd. De implantaten, stevig geplaatst in het kaakbot, dienen als verankering voor het klikgebit. Dit resulteert in een stabiele en comfortabele oplossing, waardoor de prothese goed op zijn plaats blijft tijdens dagelijkse activiteiten zoals eten en praten.

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

Mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn. Mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak. Mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen.

Wanneer is een klikgebit de beste oplossing?

Een klikgebit heeft minder invloed op uw smaak dan een kunstgebit; Zelfklevende pasta is niet meer nodig bij een klikgebit; Een klikgebit zit vast in je mond, maar kan ook weer losgeklikt worden (het is uitneembaar); De kosten worden (mogelijk) gedeeltelijk vergoed. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. 📞0297-530300.

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 – Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. 📞0297-530300.

Zijn er risico's verbonden aan een klikgebit onderkaak?

Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele risico's, zoals infectie of onjuide integratie van implantaten. Een grondig vooronderzoek en goede nazorg verminderen deze risico's.

Kan ik direct terecht voor een klikgebit?

Ja dat kan. Veel mensen met een prothese hebben geen eigen tandarts meer. Wij sturen u na ons intakegesprek door naar de tandarts-implantoloog voor het plaatsen van de implantaten. We werken met verschillende implantologen in de regio samen voor de behandeling die het beste bij u past.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Gerrit Schuuring
Ik heb nu al een tijdje een boven en onder prothese van Femke ik ben zeer tevreden geen last van pijntjes kan d’r een appel mee eten nootjes mee eten ben zeer te tevreden dus.
google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!