frameprothese

Frameprothese

Metalen frameprothese met kunsttanden dat vastklemt op de eigen tanden met haakjes.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 91 beoordelingen)

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is een soort kunstgebit gemaakt van een metalen frame. Hierop zitten de tanden en kiezen vast. Het klemt vast op je eigen tanden of kiezen met kleine haakjes. Het is een oplossing als je niet al je tanden of kiezen kwijt bent.

Wat kost een gedeeltelijke prothese zoals de frameprothese?

BehandelingKosten 2023*Vergoeding basisverzekering**
Frameprothese (1 t/m 4 elementen)€ 10600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Frameprothese (5 t/m 13 elementen)€ 12700% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (1 t/m 4 elementen)€ 5200% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (5 t/m 13 elementen)€ 7000% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 1 t/m 4 elementen€ 4600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 5 t/m 13 elementen€ 7000% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Voordelen van een frameprothese bij ons

Steunt op eigen tanden

De frameprothese steunt voor een groot deel op uw eigen tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Zo vangen uw eigen tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese.

Wij helpen bij ansgst

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Wij declareren uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Dunner dan kunststof plaatje

Een frameprothese bevat veel minder kunststof dan een normaal gedeeltelijk kunstgebit (alternatief voor frameprothese) van alleen kunststof. De metalen delen zijn flinterdun en geven meer comfort in de mond.

Het behandelproces in vijf stappen

Stap 1: Intakegesprek & eerste afdrukken

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe frame prothese bovenkaak or onderkaak. Of an alternatief voor frameprothese (partiele of flexibele prothese). Ook maken we dan een offerte wat de kosten van de frameprothese zijn. We maken de eerste afdrukken van uw boven- en ondergebit.

Stap 2: Definitieve afdrukken

Met op maat gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw bovenkaak- en/of onderkaak genomen voor een nauwkeurige pasvorm.

Stap 3: Beetbepaling

We bepalen hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan, en kiezen samen met u de kleur en vorm van de tanden en kiezen uit.

Stap 4: Pasprothese

We controleren of de geselecteerde tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Eventuele aanpassingen kunnen in dit stadium nog gemaakt worden.

Stap 5: Definitieve prothese

De nieuwe frameprothese wordt in kunststof geperst, in uw mond geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd op pasvorm, comfort en esthetiek.

Nazorg en onderhoud

Pijnklachten: Na het plaatsen van de frame prothese kunt u pijn krijgen. Neem dan altijd z.s.m. contact met ons op, blijf niet te lang doorlopen met pijnklachten.

Onderhoud: Reinig 2 tot 3 x daags met  lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw frameprothese bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een flexibele prothese?

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibel plaatje vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.

Krijg ik vergoeding vanuit de basisverzekering voor een frameprothese?

Nee, u krijgt geen vergoeding voor een frameprothese vanuit de basisverzekering, hiervoor moet u een aanvullende(tand) verzekering afsluiten. Per verzekering zijn de aanvullende pakketten anders ingedeeld, bekijk zelf goed uw aanvullende verzekeringsvoorwaarden en of dit binnen uw verzekering valt.

Hoe kan ik mijn frameprothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw frameprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Moet ik mijn kunstgebit ’s nachts uit doen?

Ja, dat is het beste voor uw kaak. Dit bevorderd de doorbloeding, geeft lucht aan de kaak en u voorkomt hiermee dat u tanden knarst waardoor het gebit sneller slijt.

Hoeveel kost een frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. De kosten van een frameprothese 1-4 elementen is vanaf €904-. De kosten van een frameprothese 5-13 elementen is vanaf €1,094-. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Geen verwijzing tandarts nodig. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300.