frameprothese

Frameprothese

Metalen frameprothese met kunsttanden dat vastklemt op de eigen tanden met haakjes.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 97 beoordelingen)

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese bovenkaak of frameprothese onderkaak is een soort kunstgebit gemaakt van een metalen frame. Hierop zitten de tanden en kiezen vast. Het klemt vast op je eigen tanden of kiezen met kleine haakjes. Het is een oplossing als je niet al je tanden of kiezen kwijt bent. Een alternatief voor frameprothese is een flexibele prothese of partiele prothese.

Wat kost een gedeeltelijke prothese zoals de frameprothese?

Gedeeltelijke prothese kostenKosten 2024*Vergoeding basisverzekering**
Frameprothese (1 t/m 4 elementen)€ 9600% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Frameprothese (5 t/m 13 elementen)€ 11640% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (1 t/m 4 elementen)€ 5900% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Partiële prothese (5 t/m 13 elementen)€ 7500% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 1 t/m 4 elementen€ 4800% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering
Flexibele prothese 5 t/m 13 elementen€ 6400% - mogelijk wel vergoeding vanuit aanvullende tandartsverzekering

Voordelen van een frame prothese bij ons

Steunt op eigen tanden

De frame prothese steunt voor een groot deel op uw eigen tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Zo vangen uw eigen tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese.

Persoonlijke prothesebehandeling

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen met angst voor de tandarts.

Vergoedingen voor prothesezorg

Wij declareren uw zorgverzekeraar. Als uw av- pakket dit deels betaalt, betaalt u alleen het verschil bij ons.

Comfortabele protheses

Een frameprothese bevat veel minder kunststof dan een normaal gedeeltelijk kunstgebit (alternatief voor frameprothese) van alleen kunststof. De metalen delen zijn flinterdun en geven meer comfort in de mond.

Het behandelproces in vijf stappen

Stap 1: Intakegesprek & eerste afdrukken

In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe frame prothese bovenkaak or onderkaak. Of an alternatief voor frameprothese (partiele of flexibele prothese). Ook maken we dan een offerte wat de kosten van de frame prothese zijn. We maken de eerste afdrukken van uw bovenkaak- en onderkaak.

Stap 2: Definitieve afdrukken

Met op maat gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw bovenkaak- en/of onderkaak genomen voor een nauwkeurige pasvorm.

Stap 3: Beetbepaling

We bepalen hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan, en kiezen samen met u de kleur en vorm van de tanden en kiezen uit.

Stap 4: Pasprothese

We controleren of de geselecteerde tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Eventuele aanpassingen kunnen in dit stadium nog gemaakt worden.

Stap 5: Definitieve prothese

De nieuwe frameprothese wordt in kunststof geperst, in uw mond geplaatst en zorgvuldig gecontroleerd op pasvorm, comfort en esthetiek.

Proactief onderhoud en nazorg van protheses

Pijnklachten: Na het plaatsen van de frame prothese kunt u pijn krijgen. Neem dan altijd z.s.m. contact met ons op, blijf niet te lang doorlopen met pijnklachten.

Onderhoud: Reinig 2 tot 3 x daags met  lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Contacteer Ons

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw frameprothese bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese bovenkaak of frameprothese onderkaak is een soort kunstgebit gemaakt van een metalen frame. Hierop zitten de tanden en kiezen vast. Het klemt vast op je eigen tanden of kiezen met kleine haakjes.

Krijg ik vergoeding vanuit de basisverzekering voor een frameprothese?

Nee, u krijgt geen vergoeding voor een frameprothese vanuit de basisverzekering, hiervoor moet u een aanvullende(tand) verzekering afsluiten. Per verzekering zijn de aanvullende pakketten anders ingedeeld, bekijk zelf goed uw aanvullende verzekeringsvoorwaarden en of dit binnen uw verzekering valt.

Hoe kan ik mijn frameprothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw frameprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Moet ik mijn kunstgebit ’s nachts uit doen?

Ja, dat is het beste voor uw kaak. Dit bevorderd de doorbloeding, geeft lucht aan de kaak en u voorkomt hiermee dat u tanden knarst waardoor het gebit sneller slijt.

Hoeveel kost een frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. De kosten van een frameprothese 1-4 elementen is vanaf €904-. De kosten van een frameprothese 5-13 elementen is vanaf €1,094-. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Geen verwijzing tandarts nodig. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300.

Reviews

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener.

Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis is ook trots op de positieve feedback die we ontvangen via Google My Business / Google Maps. Deze prachtige recensies van onze patiënten bevestigen onze inzet voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Ons doel blijft om mensen boven te voorzien van kunstgebitten die comfort en vertrouwen bieden, en elke positieve beoordeling is een blijk van waardering voor ons harde werk.

google
Ik kwam bij Femke via mijn zoon.
Was geweldig blij.
Onder klik gebit en boven gewoon.
Alles ging heel ontspannen zonder vervelend happen.En het is geweldig mooi geworden. Mooie tanden.mijn mond is weer wat voller geworden .
Heel erg blij mee .dank je wel Femke
Nelly schouten
google
Een aantal weken geleden heeft Femke een nieuwe bovenprothese gemaakt voor me. Ik ben zeer tevreden. Ik heb nog nooit zo'n mooi en goed gebit gehad en het zat ook nog in 1 keer goed. Vriendelijke dame bij de balie ook. Femke neemt ook alle tijd voor je.Super!
google
Wat een vakvrouw is Femke!!! Verbazingwekkend dat het direct goed zit wat zij vervaardigt!!! Ook haar medewerkers zijn vriendelijk en er heerst een prettige en vakkundige sfeer. Je wordt vlot geholpen en verder geen gedoe. Ik beveel haar graag bij iedereen aan!!!
google
Zo blij dat ik de praktijk van Femke Grashuis gevonden heb! Mijn gebit zat steeds los dus ik dacht dat hij slechts opgevuld moest worden (rebasing). Femke zag direct dat de randen ook veel te dik waren gemaakt waardoor hij eigenlijk nooit lekker zat (en als ik wat at kreeg ik vaak kokhals neigingen). Zij heeft mijn implantaat aangepast en nu zit mijn gebit zo goed! Zoals een gebit eigenlijk behoort te zitten. Fijne service en heel vriendelijk. Zeker als je twijfelt of je gebit wel goed zit, zij past hem zodanig aan dat hij gewoon helemaal passend is. Ik kan haar aan iedereen aanraden!