Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frame prothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de frame prothese ook meer of minder op het slijmvlies en wordt afgesteund met haakjes om de eigen tanden of kiezen.

Stap eens binnen bij onze Tandprothetische praktijk in het Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn voor alles op het gebied van uw frameprothese. Wij werken samen met een team van tandarts in de regio zodat wij u de beste behandeling en (na)zorg kunnen bieden.

Maak direct een afspraak

Een plaat of frameprothese

Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese, maar kent dan ook nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Uw tandvlees moet namelijk de kracht veroorzaakt door het kauwen, opvangen. Ook blijft voedsel gemakkelijk onder de plaatprothese zitten. Dat leidt sneller tot ontstekingen van het tandvlees. De frame prothese steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Daardoor vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese. Welke voor u het meest geschikt is, verschilt per persoon. De keuze maakt u in overleg met uw tandarts en tandprotheticus.

Frameprothese

Wat kost een frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar. (Hieronder valt ook mondhygienist en tandarts).

Frameprothese Kosten

Frame prothese kosten –  (1-4 elementen): vanaf € 904,-*

Frame prothese kosten –  (5-13 elementen): vanaf € 1,094,-*

Vergoeding zorgverzekeraars

Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u een vergoeding voor de frameprothese. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

We declareren de prothese voor u bij uw zorgverzekering.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

Wat is een flexibele prothese?

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibel plaatje vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.

Krijg ik vergoeding vanuit de basisverzekering voor een frameprothese?

Nee, u krijgt geen vergoeding voor een frameprothese vanuit de basisverzekering, hiervoor moet u een aanvullende(tand) verzekering afsluiten. Per verzekering zijn de aanvullende pakketten anders ingedeeld, bekijk zelf goed uw aanvullende verzekeringsvoorwaarden en of dit binnen uw verzekering valt.

Hoe kan ik mijn frameprothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw frameprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Moet ik mijn kunstgebit ’s nachts uit doen?

Ja, dat is het beste voor uw kaak. Dit bevorderd de doorbloeding, geeft lucht aan de kaak en u voorkomt hiermee dat u tanden knarst waardoor het gebit sneller slijt.

Hoeveel kost een frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. De kosten van een frameprothese 1-4 elementen is vanaf €904-. De kosten van een frameprothese 5-13 elementen is vanaf €1,094-. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Geen verwijzing tandarts nodig. Bel voor een afspraak 📞 0297-530300.

Frameprothese ervaringen

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis ZorgkaartNederland Klant score

Inmiddels is independer gestopt met hun beoordelingen platform. In de tijd dat onze praktijk op independer vermeld stond hebben we een 9.4 uit 251 beoordelingen weten te verzamelen.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…