De Partiele prothese (plaatprothese)

De partiele prothese (een plaatprothese/ plaatje gebit) is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

Partiële prothese

De Flexibele prothese

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibele prothese vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.

flexibele prothese

Verschillen tussen de plaat- en frame prothese

Een plaatprothese is een goedkoop kunstgebit dan een frameprothese, maar kent dan ook nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Uw tandvlees moet namelijk de kracht veroorzaakt door het kauwen, opvangen. Ook blijft voedsel gemakkelijk onder de plaatprothese zitten. Dat leidt sneller tot ontstekingen van het tandvlees.

De frameprothese steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Daardoor vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese. Welke voor u het meest geschikt is, verschilt per persoon. De keuze maakt u in overleg met uw tandarts en tandprotheticus.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

Welke kosten kunt u verwachten?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de partiele prothese (plaatje gebit) of flexibele prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar. (Hieronder valt ook mondhygienist en tandarts).

Prijsindicatie

* Flexibele prothese (1 – 4 elementen): vanaf € 350,-*

* Partiele prothese (1 – 4 elementen): vanaf € 500,-*

* Partiele prothese (5 – 13 elementen): vanaf €620,-*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

**We declareren de plaatje gebit voor u bij uw zorgverzekering**

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

partiele prothese, plaatprothese, immediaatprothese, flexibele prothese, plaatje gebit
Flexibele prothese, flexibel kunstgebit, partiele prothese, plaatprothese, plaatje gebit

Wat is een flexibele prothese?

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibel plaatje vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.

Krijg ik vergoeding vanuit de basisverzekering voor een partiele prothese?

Nee, u krijgt geen vergoeding voor een partiele prothese vanuit de basisverzekering, hiervoor moet u een aanvullende(tand) verzekering afsluiten. Per verzekering zijn de aanvullende pakketten anders ingedeeld, bekijk zelf goed uw aanvullende verzekeringsvoorwaarden en of dit binnen uw verzekering valt.

Hoe kan ik mijn flexibele prothese het beste reinigen?

Gebruik lauw water met (groene) zeep, of een speciale prothese tandpasta. Mocht na verloop van tijd er tandsteen op komen, leg het dan 10 minuten in lauw water en een scheutje schoonmaakazijn en borstel daarna goed op de plaatsen waar tandsteen zit. Na elke maaltijd kunt u uw gebitsprothese reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kunt u de prothese hiermee schoonmaken. Gebruik geen normale tandpasta of bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit.

Moet ik mijn kunstgebit ’s nachts uit doen?

Ja, dat is het beste voor uw kaak. Dit bevorderd de doorbloeding, geeft lucht aan de kaak en u voorkomt hiermee dat u tanden knarst waardoor het gebit sneller slijt.

Wat vinden onze patiënten ?

Lees onze recensies op Independer

Lees onze recensies op Zorgkaart Nederland

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…