De Partiële prothese (gedeeltelijke prothese)

De partiële prothese (een plaatprothese) is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

Verschillen tussen de plaat- en frame prothese

Een partiële prothese is goedkoper dan een frameprothese, maar kent dan ook nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Uw tandvlees moet namelijk de kracht veroorzaakt door het kauwen, opvangen. Ook blijft voedsel gemakkelijk onder de plaatprothese zitten. Dat leidt sneller tot ontstekingen van het tandvlees. De frameprothese steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Daardoor vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese. Welke voor u het meest geschikt is, verschilt per persoon. De keuze maakt u in overleg met uw tandarts en tandprotheticus.

Vergoeding van de partiële prothese

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de partiële prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar. (Hieronder valt ook mondhygienist en tandarts).

De prijs van een partiële plaatprothese 1 t/m 4 elementen vanaf €500-

De prijs van een partiële plaatprothese 5 t/m 13 elementen vanaf €620-

Voor meer informatie betreffende kosten van partiele prothese klik hier.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. Maak een afspraak – 0297-530300

  OPENINGSTIJDEN

 Maandag – Vrijdag8:45 – 16:30
ZaterdagOp Afspraak
ZondagOp Afspraak

”Independer

Wij zijn onder meer lid of gecertificeerd via…