Een klikgebit laten aanmeten

Het is belangrijk om een goed gebit te hebben. Niet alleen kan het nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid als uw tanden niet geheel in orde zijn, het is ook niet goed voor uw zelfvertrouwen. U wilt toch niet dat u uw tanden moet verbergen als u lacht? Bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis zorgen wij ervoor dat u zich niet meer hoeft te schamen voor uw gebit. Onze praktijk heeft de kennis en vaardigheden om verschillende soorten protheses te kunnen meten. Wij zorgen voor alle stappen in het proces, inclusief het vervaardigen van een prothese en het gebruik ervan. We bieden bijvoorbeeld een klikgebit op implantaten in Uithoorn, maar ook een klikgebit voor Aalsmeer en een klikgebit voor Mijdrecht.

We bieden u een gratis advies of bel voor een afspraak 0297-530300.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een variatie op een regulier gebit. Bij een normaal gebit wordt er een prothese op uw kaak gezet, de hoogte van de kaakwal moet namelijk houvast geven aan het gebit. Het is wel eens mogelijk dat er te weinig houvast is voor een reguliere prothese. In een dergelijk geval is een klikgebit een goede optie. Dit soort gebit gebruikt een andere manier van bevestiging, waardoor het gebit alsnog perfect vast blijft zitten. Voor een klikgebit in Amstelveen neemt u contact op met Tandprothetische praktijk Femke Grashuis. Femke Grashuis is een tandprotheticus die al sinds 2004 actief is als professioneel tandprotheticus. Zij kan voor u een klikgebit in Uithoorn aanmeten, vervaardigen en plaatsen.

Een klikgebit in Aalsmeer laten plaatsen

Voor een klikgebit op implantaten in Mijdrecht, maar ook voor een klikgebit in Amstelveen, neemt u contact op met Tandprothetische praktijk Femke Grashuis. Wij raden u daarbij aan om gewoon een keer bij ons langs te komen als u meer wilt weten over wat er met uw gebit allemaal mogelijk is. Samen met u bekijken wij de problemen met uw gebit, maar vooral ook de mogelijkheden. Femke Grashuis en haar medewerkers zorgen er dan voor dat u een klikgebit krijgt dat perfect zit en waarmee u zich ook weer prettiger gaat voelen.
Klik u hier voor de informatieve folder van de ONT.

Wat kost een klikgebit?

De kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten (inclusief de steg in de mond).
* Kosten klikgebit – (op steg): € 2500-2650*

* Vergoeding 83% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

* Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten die in het kaakbot worden geboord. Hierdoor zit het gebit steviger vast. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die goed vast zit. Uw gebit voelt gewoon nog als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. De vraag of iemand moet kiezen voor een kunstgebit of een klikgebit is daarom ook veel voorkomend. Wij leggen graag uit waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u.

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

Mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn. Mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak. Mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen.

Waarom een klikgebit?

Een klikgebit heeft minder invloed op uw smaak dan een kunstgebit; Zelfklevende pasta is niet meer nodig bij een klikgebit; Een klikgebit zit vast in je mond, maar kan ook weer losgeklikt worden (het is uitneembaar); De kosten worden (mogelijk) gedeeltelijk vergoed.

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 – Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450. Wel moet u rekening houden met het eigen risico.

Ik wil boven implantaten

Boven implantaten laten plaatsen is een lang durend en intensief traject, zo’n 1,5 jaar. Dit is niet geschikt voor iedereen, maak een gratis consult om te kijken of u geschikt bent hiervoor.

Krijg ik bovenimplantaten vergoed?

Wanneer de kaak dusdanig geslonken is dat er geen houvast meer is voor een gewone prothese, kunnen er bovenimplantaten aangevraagd worden, een akkoord hiervoor wordt niet zomaar afgegeven.