Voordelen van een klikgebit op implantaten

Heeft u ongemak van een loszittend volledig kunstgebit  en gaat daardoor het eten moeilijk? Plakt u uw gebit vast door middel van kleefpasta? Heeft u tevens vaak drukplaatsen door uw volledig kunstgebit? Dat betekent dat een klikgebit op implantaten (implantaten onderkaak of bovenkaak) de oplossing is voor u! Neem dan contact met ons op voor een gratis advies. Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren over uw mogelijkheden.

Door het plaatsen van steg op 2 implantaten (kunstwortels) in de onderkaak kan de prothese vervolgens worden vastgeklikt. Dit biedt weer houvast aan de prothese, waardoor vele ongemakken van een loszittend gebit voorgoed tot het verleden behoren.

Plan een intakegesprek

Procedure en duur van het plaatsen van een klikgebit

Als u interesse heeft in klikgebit komt u ten eerste voor een gratis en vrijblijvend advies naar onze Tandprothetische praktijk. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. We hebben meer dan 25 jaar ervaring met klikgebit ervaringen, waardoor we u hier uitstekend mee van dienst kunnen zijn. Vervolgens geven wij u de nodige informatie en bespreken de mogelijkheden. Indien u geïnteresseerd bent verwijzen wij u naar onze tandarts- implantoloog.

De tandarts- implantoloog vraagt toestemming van uw verzekering en plaatst voorts de implantaten, wij maken daarna voor u het prothese in ons eigen tandheelkundig laboratorium in het Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn.

Nadat de implantaten zijn geplaatst, moeten de implantaten +/- 8 weken ingroeien in het bot. Direct na het plaatsen van de implantaten wordt de huidige prothese aangepast met een zacht laagje zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen zolang de implantaten inhelen.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

Kosten en vergoedingen voor klikgebit op implantaten

Een nieuw klikgebit, inclusief het plaatsen van implantaten door een implantoloog/kaakchirurg, of een vervangend klikgebit wordt, in veel gevallen, bijna wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, mits er door de zorgverzekeraar een machtiging voor is gegeven.

Uw eigen bijdrage ligt dan tussen de € 0 en € 425, afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft. De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en implantaten onderkaak – steg op 2 implantaten (inclusief de steg in de mond).

Kosten klikgebit onderkaak met reguliere bovenprothese – (klikgebit met stegverbinding): € 2500*

Vergoeding 83% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

Uw eigen bijdrage is 17% : € 425*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wat kost een klikgebit bovenkaak?

Voor het plaatsen 4 tot 6 implantaten in de bovenkaak een zijn de geschatte kosten €3000 – €4000. U krijgt hiervoor alleen toestemming indien er forse slink van de kaak is en een gewone prothese niet goed vast blijft zitten. Is dit het geval dan wordt het plaatsen van de implantaten geheel vergoed door de verzekering. Er is wel een eigen bijdrage voor de klikprothese op implantaten van 8%, de kosten voor de prothese bedragen naar schatting €3500-€4000.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een klikgebit zonder vergoeding of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Boven Klikgebit op Implantaten
Onder Klikgebit op Implantaten

Ervaringen van patiënten met een klikgebit op implantaten

“Femke en haar collega’s hebben een prachtig mooie en super goed passende dubbele prothese gemaakt. Dit bij een uitdagende stand van de kaak waardoor er bij eerdere protheses veel problemen ontstonden. Femke is super vakkundig! Goede uitleg en informatie en alle rust en tijd tijdens de afspraken. Alles in goed overleg en iedereen binnen de praktijk is erg vriendelijk en je kunt snel terecht als er nog een drukplekje is. Echt een dikke 10 en alle ritten vanuit Limburg helemaal waard!”

Independer review score
Tandprothetische praktijk Femke Grashuis ZorgkaartNederland Klant score

Inmiddels is independer gestopt met hun beoordelingen platform. In de tijd dat onze praktijk op independer vermeld stond hebben we een 9.4 uit 251 beoordelingen weten te verzamelen.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten die in het kaakbot worden geboord. Hierdoor zit het gebit steviger vast. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die goed vast zit. Uw gebit voelt gewoon nog als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. De vraag of iemand moet kiezen voor een kunstgebit of een klikgebit is daarom ook veel voorkomend. Wij leggen graag uit waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Bel voor een afspraak 📞0297-530300.

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

Mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn. Mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak. Mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen.

Wanneer is een klikgebit de beste oplossing?

Een klikgebit heeft minder invloed op uw smaak dan een kunstgebit; Zelfklevende pasta is niet meer nodig bij een klikgebit; Een klikgebit zit vast in je mond, maar kan ook weer losgeklikt worden (het is uitneembaar); De kosten worden (mogelijk) gedeeltelijk vergoed. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. 📞0297-530300.

wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 – Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. 📞0297-530300.

Wat is een steg bij implantaten?

Een steg op implantaten is een op maat gemaakte titanium balkje tussen 2 of meerdere implantaten. Over dat balkje worden klikgebit gemaakt met metalen klemmetjes die in de prothese zitten. Deze klemmetjes zorgen ervoor dat de prothese goed blijft vastzitten.

Kan ik direct terecht voor een klikgebit?

Ja dat kan. Veel mensen met een prothese hebben geen eigen tandarts meer. Wij sturen u na ons intakegesprek door naar de tandarts-implantoloog voor het plaatsen van de implantaten. We werken met verschillende implantologen in de regio samen voor de behandeling die het beste bij u past.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…