Waarom een klikgebit op implantaten?

Heeft u ongemak van een loszittend volledig kunstgebit  en gaat daardoor het eten moeilijk? Plakt u uw gebit vast door middel van kleefpasta? Heeft u tevens vaak drukplaatsen door uw volledig kunstgebit? Dat betekent dat een klikgebit op implantaten (implantaten onderkaak) de oplossing is voor u! Neem dan contact met ons op voor een gratis advies gesprek klikgebit. Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren over uw mogelijkheden.

Door het plaatsen van steg op 2 implantaten (kunstwortels) in de onderkaak kan de prothese vervolgens worden vastgeklikt. Dit biedt weer houvast aan de prothese, waardoor vele ongemakken van een loszittend gebit voorgoed tot het verleden behoren.

klikgebit op implantaten, steg prothese, klik gebit

Hoe verloopt de procedure voor een klikgebit op implantaten?

Als u interesse heeft in klikgebit komt u ten eerste voor een gratis en vrijblijvend advies naar onze Tandprothetische praktijk. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. We hebben meer dan 25 jaar ervaring met implantaten en klikgebitten, waardoor we u hier uitstekend mee van dienst kunnen zijn. Vervolgens geven wij u de nodige informatie en bespreken de mogelijkheden. Indien u geïnteresseerd bent verwijzen wij u naar onze tandarts- implantoloog. De tandarts- implantoloog vraagt toestemming van uw verzekering en plaatst voorts de implantaten, wij maken daarna voor u het prothese in ons eigen tandheelkundig laboratorium.

Nadat de implantaten zijn geplaatst, moeten de implantaten +/- 8 weken ingroeien in het bot. Direct na het plaatsen van de implantaten wordt de huidige prothese aangepast met een zachte voering zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen zolang de implantaten inhelen.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

📞 0297-530300
📧 info@femkegrashuis.nl
Of bezoek onze contactpagina

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en implantaten onderkaak – steg op 2 implantaten (inclusief de steg in de mond).

Prijsindicatie

Kosten klikgebit onderkaak met reguliere bovenprothese – (klikgebit met stegverbinding): € 2500*

Vergoeding 83% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

Uw eigen bijdrage is 17% : € 425*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wat kost een klikgebit bovenkaak?

Voor twee implantaten inclusief een driedelige brug zijn de geschatte kosten 3000 – 4000 euro.
Een nieuwe klikprothese, inclusief het plaatsen van de implantaten, of een vervangende klikprothese kunt u volledig vergoeden vanuit de Basisverzekering. Uw eigen bijdrage ligt dan tussen € 0 en € 500, afhankelijk van of u een aanvullende verzekering heeft.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een klikgebit zonder vergoeding of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Klikgebit op implantaten, met een drukknop, klik gebit
Klikgebit op implantaten met een steg, klik gebit

Wat vinden onze patiënten ?

“Een zeer klantvriendelijke kliniek”

Moest aan de implantaten omdat mijn kaak erg geslonken was maar was daar een beetje angstig voor. Mijn dochter heeft de praktijk van Femke opgezocht en me aanbevolen. Wat een vriendelijk onthaal kreeg ik van Femke en ze heeft me alles goed en duidelijk uitgelegd waardoor mijn angst sterk verminderde. Op 1 september 2020 kreeg ik de behandeling van David Rijkens die de implantaten heeft ingebracht wat me heel erg meeviel. En op 6 januari 2021 kreeg ik mijn klik gebit. En het is een fantastisch gevoel om alles weer te kunnen eten. En wat een wereld van verschil als ik lach of praat. Dit is een heel ervaren en uiterst deskundige vrouw die mij weer een heel stuk zelfverzekerder heeft gemaakt door een zeer mooi en goed passend gebit voor mij heeft gemaakt. Mijn dank is heel groot!!
Independer review score

Lees onze recensies op Independer

Lees onze recensies op Zorgkaart Nederland

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten die in het kaakbot worden geboord. Hierdoor zit het gebit steviger vast. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die goed vast zit. Uw gebit voelt gewoon nog als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. De vraag of iemand moet kiezen voor een kunstgebit of een klikgebit is daarom ook veel voorkomend. Wij leggen graag uit waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Bel voor een afspraak 📞0297-530300.

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

Mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn. Mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak. Mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen.

Waarom een klikgebit?

Een klikgebit heeft minder invloed op uw smaak dan een kunstgebit; Zelfklevende pasta is niet meer nodig bij een klikgebit; Een klikgebit zit vast in je mond, maar kan ook weer losgeklikt worden (het is uitneembaar); De kosten worden (mogelijk) gedeeltelijk vergoed. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. 📞0297-530300.

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 – Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. 📞0297-530300.

Wat is een steg bij implantaten?

Een steg op implantaten is een op maat gemaakte titanium balkje tussen 2 of meerdere implantaten. Over dat balkje worden klikgebit gemaakt met metalen klemmetjes die in de prothese zitten. Deze klemmetjes zorgen ervoor dat de prothese goed blijft vastzitten.

Kan ik direct terecht voor een klikgebit?

Ja dat kan. Veel mensen met een prothese hebben geen eigen tandarts meer. Wij sturen u na ons intakegesprek door naar de tandarts-implantoloog voor het plaatsen van de implantaten. We werken met verschillende implantologen in de regio samen voor de behandeling die het beste bij u past.

Laten we uw kunstgebit op implantatenimmediaatprothesevolledige prothesekunstgebit reparatierebasing van uw kunstgebitframeprothesepartiële prothese bespreken

Wij zijn onder meer lid van of gecertificeerd via…