Klikgebit op implantaten

Heeft u ongemak van een loszittend kunstgebit en gaat daardoor het eten moeilijk? Plakt u uw gebit vast door middel van kleefpasta? Heeft u tevens vaak drukplaatsen door uw kunstgebit? Dat betekent dat een klikgebit op implantaten (steg prothese) de oplossing is voor u!

Door het plaatsen van steg op 2 implantaten in de onderkaak kan de prothese vervolgens worden vastgeklikt. Dit biedt weer houvast aan de prothese, waardoor vele ongemakken van een loszittend gebit voorgoed tot het verleden behoren.

\"klikgebit

Klikgebit op Implantaten

Hoe verloopt de procedure voor een klikgebit op implantaten?

Als u interesse heeft in klikgebit komt u ten eerste voor een gratis en vrijblijvend advies naar onze Tandprothetische praktijk. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts.¬†We hebben meer dan 24 jaar ervaring met implantaten en klikgebitten, waardoor we u hier uitstekend mee van dienst kunnen zijn. Vervolgens geven wij u de nodige informatie en bespreken de mogelijkheden. Indien u ge√Įnteresseerd bent verwijzen wij u naar onze tandarts- implantoloog. De tandarts- implantoloog vraagt toestemming van uw verzekering en plaatst voorts de implantaten, wij maken daarna voor u¬†het klikgebit in ons eigen tandheelkundig laboratorium.

Nadat de implantaten zijn geplaatst, moeten de implantaten +/- 8 weken ingroeien in het bot. Direct na het plaatsen van de implantaten wordt de huidige prothese aangepast met een zachte voering zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen zolang de implantaten inhelen.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte. Maak een afspraak –¬†0297-530300

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten (inclusief de steg in de mond).

  • Kosten klikgebit – (klikgebit op steg): ‚ā¨ 2500-2650*

  • Klikgebit vergoeding¬†83%¬†(van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

  • Uw eigen bijdrage is 17% :¬†‚ā¨ 425-450*

* Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Maak een afspraak voor gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte¬†–¬†Bel 0297-530300 of gebruik ons on line formulier om contact op te nemen.

Klik hier voor de informatieve folder van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).