Klikgebit onderkaak, Steg klikgebit

Klikgebit Onderkaak

Kunstgebit dat vastklikt op implantaten in de onderkaak.

Inhoudsopgave

Onze praktijk is beoordeeld met een:
9.5
/ 10
(uit 91 beoordelingen)

Wat is een klikgebit onderkaak?

Een klikgebit onderkaak is een kunstgebit dat vastklikt op implantaten in je onderkaak.  Deze implantaten zijn kleine schroefjes van titanium die in het kaakbot zijn geplaatst. Een klikgebit is voor mensen waarvan de tanden volledig ontbreken, en voor mensen die geen losliggend kunstgebit willen. Het klikgebit kun je zelf losmaken om schoon te maken.

Wat kost een klikgebit onderkaak?

De klikgebit kosten (onderkaak) zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een prothese en implantaten onderkaak – steg* op 2 implantaten (inclusief de steg* in de mond).

 • Klikgebit – (steg* op 2 implantaten): vanaf € 2500
  • Vergoeding vanuit basisverzekering minus openstaand eigen risico: 83%
  • Uw eigen bijdrage is: 17% : € 425,-**

*Een steg is een bruggetje geplaatst bovenop implantaten in je mond waaraan je het kunstgebit vastklikt.

**Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.op

Voordelen van een klikgebit op implantaten

Natuurlijk uiterlijk en gevoel

Een klikgebit op implantaten bootst het uiterlijk en gevoel van natuurlijke tanden na, wat zorgt voor een esthetisch en functioneel resultaat.​

Stabiele oplossing

Een klikgebit op implantaten onderkaak biedt een stabiele en duurzame oplossing, waardoor u zonder zorgen kunt eten, lachen en praten.

Verbeterde spraak en kauwvermogen

Het klikgebit onderkaak op implantaten verbetert uw spraak en kauwvermogen, waardoor u weer vol zelfvertrouwen kunt communiceren en genieten van uw favoriete maaltijden.

Eenvoudig onderhoud

Met eenvoudige dagelijkse verzorging blijft uw klikgebit op implantaten onderkaak in topconditie, terwijl u geniet van een natuurlijk gevoel en uiterlijk.

Het behandelproces in vijf stappen

Stap 1: Consult

Tijdens een vrijblijvend consult bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn bespreekt de tandprotheticus uw situatie en wensen en onderzoeken wij uw onderkaak en gebit. We zullen het proces bespreken en indien gewenst doorsturen naar de implantoloog.

Stap 2: Onderzoek door de implantoloog

Bij de implantoloog doen ze uitgebreid onderzoek of u geschikt bent voor het plaatsen van implantaten. Er worden röntgenfoto's gemaakt, uw gezondheidssituatie gecheckt en bekeken of er voldoende bot aanwezig is. Er wordt indien u binnen de eisen valt van vergoeding een aanvraag bij de zorgverzekering gedaan.

Stap 3: plaatsen implantaten en herstelperiode

Onze implantoloog plaatst de 2 implantaten in uw onderkaakbot. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. De herstelperiode zal 8 tot 12 weken duren voordat de implantaten voldoende zijn vastgegroeid. In de tussentijd draagt u uw huidige prohtese.

Stap 4: Aanmeten en plaatsen van het klikgebit

De tandprotheticus maakt een op maat gemaakte prothese die op de implantaten wordt bevestigd met behulp van drukknoppen of een stegconstructie.

Stap 5: Nazorg, onderhoud en controle

We helpen en adviseren u in het onderhouden van het klikgebit op implantaten. U komt elke 12 à 24 maanden terug voor een controle.

Nazorg, onderhoud en controle

Het is belangrijk om uw klikgebit op implantaten voor de onderkaak goed te onderhouden voor een langdurig en optimaal resultaat. Volg deze eenvoudige tips om uw klikgebit en implantaten in topconditie te houden:

 • Reinig dagelijks uw klikgebit met een harde protheseborstel en milde zeep of speciale prothesereiniger.
 • Verwijder uw prothese elke nacht om uw tandvlees en implantaten te laten rusten.
 • Reinig de implantaten zorgvuldig met een zachte tandenborstel en interdentale ragers.
 • Bezoek regelmatig uw tandprotheticus voor controle van uw klikgebit. Minstens één keer per 2 jaar.
 • Stop met roken, aangezien dit het risico op implantaatproblemen verhoogt.
 • Neem bij ongemak, pijn of loszittende prothese direct contact op met uw tandprotheticus.
Meer informatie? Afspraak maken?

Neem contact op

Wij snappen dat het selecteren van een behandeling overweldigend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag verder! Met een kort telefoontje of een gratis eerste intake vinden we snel jouw ideale oplossing.

Maak een afspraak voor nazorg, onderhoud of controle van uw klikgebit op implantaten onderkaak bij Tandprothetische praktijk Femke Grashuis in Uithoorn.

smile white

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten die in het kaakbot worden geboord. Hierdoor zit het gebit steviger vast. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die goed vast zit. Uw gebit voelt gewoon nog als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. De vraag of iemand moet kiezen voor een kunstgebit of een klikgebit is daarom ook veel voorkomend. Wij leggen graag uit waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Bel voor een afspraak 📞0297-530300.

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

Mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn. Mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak. Mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen.

Wanneer is een klikgebit de beste oplossing?

Een klikgebit heeft minder invloed op uw smaak dan een kunstgebit; Zelfklevende pasta is niet meer nodig bij een klikgebit; Een klikgebit zit vast in je mond, maar kan ook weer losgeklikt worden (het is uitneembaar); De kosten worden (mogelijk) gedeeltelijk vergoed. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. 📞0297-530300.

Wat kost een klikgebit?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 – Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat. Contacteer ons vandaag. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. 📞0297-530300.

Wat is een steg bij implantaten?

Een steg op implantaten is een op maat gemaakte titanium balkje tussen 2 of meerdere implantaten. Over dat balkje worden klikgebit gemaakt met metalen klemmetjes die in de prothese zitten. Deze klemmetjes zorgen ervoor dat de prothese goed blijft vastzitten.

Kan ik direct terecht voor een klikgebit?

Ja dat kan. Veel mensen met een prothese hebben geen eigen tandarts meer. Wij sturen u na ons intakegesprek door naar de tandarts-implantoloog voor het plaatsen van de implantaten. We werken met verschillende implantologen in de regio samen voor de behandeling die het beste bij u past.