Frameprothese

Een frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de frame prothese ook meer of minder op het slijmvlies en wordt afgesteund met haakjes om de eigen tanden of kiezen. 

Femke Grashuis Tandprotheticus Frameprothese frame prothese Frame Prothese (getitaniseerd, goudkleurig)

Verschillen tussen gedeeltelijke gebitsprothese

Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese, maar kent dan ook nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Uw tandvlees moet namelijk de kracht veroorzaakt door het kauwen, opvangen. Ook blijft voedsel gemakkelijk onder de plaatprothese zitten. Dat leidt sneller tot ontstekingen van het tandvlees. De frame prothese steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Daardoor vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese. Welke voor u het meest geschikt is, verschilt per persoon. De keuze maakt u in overleg met uw tandarts en tandprotheticus.

Frame prothese kosten

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar. (Hieronder valt ook mondhygienist en tandarts). Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar. (Hieronder valt ook mondhygienist en tandarts).

• Kosten frameprothese (metaalbasis) 1-4 elementen –  vanaf €750-

• Kosten frameprothese (metaalbasis) 5-13 elementen – vanaf €850-

Voor meer informatie betreffende vergoedingen van frameprothese klik hier.

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat. Maak een afspraak – Bel 0297-530300 of gebruik ons emailformulier om contact op te nemen.

  OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag8:45 – 16:30
ZaterdagOp Afspraak
ZondagOp Afspraak

Independer

Wij zijn onder meer lid of gecertificeerd via…