Wat zijn de kosten van een kunstgebit (2021)?

De tabel hieronder geeft een indicatie van de kunstgebit kosten in 2021. Wilt u een gratis offerte op maat? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak – Bel 0297-530300 of gebruik ons onlineformulier om contact op te nemen. Wij raden u aan om zelf vóór de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

* Prijzen kunnen iets afwijken afhankelijk van uw zorgverzekering.
** Op de vergoedingen uit de basisverzekering wordt het eigen risico ingehouden.

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis, kosten reparatie kunstgebit, klikgebit op implantaten, kunstgebit reparatie, rebasen, frameprothese, immediaateprothese, kunstgebit, partiele prothese, flexibele prothese, volledige prothese,

Volledige prothese (boven en onderkaak)

304,-indicatie eigen bijdrage*
 • 75% vergoeding basisverzekering**

Klikgebit met implantaten (onder met reguliere bovenprothese – incl. steg)

425,-indicatie eigen bijdrage*
 • 83% vergoeding basisverzekering**

Immediaatprothese (boven en onderkaak)

304,-indicatie eigen bijdrage*
 • 75% vergoeding basisverzekering**

Kunstgebit (boven of onderkaak)

152,-indicatie eigen bijdrage*
 • 75% vergoeding basisverzekering**

Kunstgebit reparatie

7,-indicatie eigen bijdrage*
 • 90% vergoeding basisverzekering**

Rebasen / opvullen kunstgebit

18,-indicatie eigen bijdrage*
 • 90% vergoeding basisverzekering**

Flexibele prothese

VANAF €290,-
 • Geen vergoeding via basisverzekering
 • Aanvullende tandarts verzekering nodig

Partiele prothese (plaatprothese)

VANAF €500,-
 • Geen vergoeding via basisverzekering
 • Aanvullende tandarts verzekering nodig

Frameprothese (metaalbasis)

VANAF €750,-
 • Geen vergoeding via basisverzekering
 • Aanvullende tandarts verzekering nodig

Second opinion / Controle

Gratis
 • Second opinion en controles zijn vrijblijvend bij Tandprothetische Praktijk Femke Grashuis

* Prijzen kunnen iets afwijken afhankelijk van uw zorgverzekering.
** Op de vergoedingen uit de basisverzekering wordt het eigen risico ingehouden.

Opmerking over eigen risico

Het wettelijk eigen risico is een deel van de jaarlijkse zorgkosten dat de persoon die de kosten heeft gemaakt zelf moet betalen. Het is bedoeld als drempel om te voorkomen dat mensen overbodig van zorg gebruikmaken. Bron: Nationale zorggids

• In 2021 bedraagt het wettelijk vastgesteld eigen risico € 385,-. Bij alle boven genoemde vergoedingen voor prothetische zorg vanuit de basisverzekering worden deze ten laste gelegd van het wettelijk eigen risico. Daarnaast kan het wettelijk eigen risico vrijwillig verhoogd worden, tegen een lagere basispremie.

*Het kan voor komen dat de tandprotheticus een overeenkomst met uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Eén van de zaken die dan vaak wordt afgesproken is machtigingsvrij werken. In dat geval hoeft er niet van te voren een machtiging te worden aangevraagd.

Wij raden elke patiënt aan om met de offerte van de behandeling (verplicht boven de € 250,-) bij de eigen verzekeraar op te vragen wat de vergoeding zal zijn vanuit de basisverzekering en de eventueel afgesloten aanvullende verzekering. Door de diversiteit aan polissen en zeer verschillende polisvoorwaarden, bijvoorbeeld betreffende wel of geen verplichting om naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan, is het de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt om zich daarvan te vergewissen.

tandprothetische praktijk, Zorgkaart Nederland, kunstgebit reparatie, klikgebit, frame prothese, frameprothese, flexibele prothese, rebasing, rebasen kunstgebit

Lees onze recensies op Zorgkaart Nederland

Recensies lezen

Lees onze recensies op Independer

Recensies lezen

Vragen? Meer informatie?

Bel ons voor meer informatie op

📞 0297-530300

Wat kost een kunstgebit? (boven en onderkaak)

Een kunstgebit voor 75% wordt vergoed uit de basisverzekering. 25% is uw eigen bijdrage die u zelf betaalt. Denk ook aan uw eigen risico, dat staat er los van. Iedere verzekering rekent een ander tarief voor een kunstgebit. Gemiddeld kost een kunstgebit €1217,-. *Daarvan betaalt u 25% zelf, dat is ongeveer €304.25. *Maar zoals al gezegd, elke verzekering hanteert een ander maximumtarief voor een kunstgebit, dus er kan een klein verschil in zitten. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat.

Wat kost een klikgebit op implantaten?

De klikgebit kosten hiervoor zijn per situatie verschillend, hieronder geven wij een voorbeeld van de kosten voor een bovenprothese en klikgebit onderkaak – steg op 2 implantaten. Kosten klikgebit: € 2500-2650 - Klikgebit vergoeding 83% (van basisverzekering). Uw eigen bijdrage is 17% : € 425-450. Wel moet u rekening houden met het eigen risico. Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat.

Wat kost een kunstgebit reparatie?

De kosten voor volledig kunstgebit reparatie boven of onder zijn +/- €7 eigen bijdrage (volledig kunstgebit reparatie is +/- €70, de verzekering vergoedt 90%). De kosten van reparaties van een partiele prothese of frameprothese kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Wat kost een frameprothese?

U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor de frame prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts-) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar (hieronder valt ook mondhygienist en tandarts). • Kosten frameprothese (boven of onder) (metaalbasis) 1-4 elementen – vanaf €750- • Kosten frameprothese (boven of onder) (metaalbasis) 5-13 elementen – vanaf €850- Maak vrijblijvend een afspraak voor een offerte op maat.