Uw eerste kunstgebit (of immediaatprothese)

Wanneer u aan uw immediaatprothese toe bent bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u geen eigen tandarts? Geen probleem, we werken met meerdere gespecialiseerde tandartsen (-implantologen) en kaakchirurgen samen waar wij u naartoe door kunnen sturen voor het trekken van de tanden en kiezen.

Kosten van een immediaatprothese (boven en onder)

* Immediaatprothese kosten: +/- ‚ā¨ 1.217**

* Immediaatprothese vergoeding 75% (van basisverzekering) (minus openstaand eigen risico)

* Uw eigen bijdrage is 25% :¬†‚ā¨ 304,25**

** De kosten verschillen per verzekeringsmaatschappij. Heeft u een extra aanvullend (tandarts-) pakket, dan krijgt u extra vergoeding. Per te trekken element komt er een toeslag bij van¬†‚ā¨16.50. Wij raden u aan om zelf v√≥√≥r de behandeling te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat en een offerte. Maak een afspraak –¬†0297-530300

 

Het maken van het eerste kunstgebit

Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, worden door uw Tandprotheticus afdrukken van uw mond gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit.  Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.

 

Plaatsen van het immediaatprothese

Wanneer u naar de tandarts of kaakchirurg gaat om de tanden te laten trekken, zorgen wij dat de prothese al klaar is. Het gemaakte gebit wordt meteen in de mond geplaatst na het trekken van de laatste tanden en kiezen. De prothese werkt als een soort pleister op de wond en zorgt ervoor de het bloeden gestelpt wordt.

 

Nacontrole na het trekken

Pas na de eerste dag mag het kunstgebit uit uw mond. Hiervoor is het van belang dat u een dag na het trekken terug komt voor controle van de wonden en eventuele aanpassing van de prothese. De kunstgebit eerste week kunnen de kaken pijnlijk zijn en de prothese losser gaan zitten, dit corrigeren wij na verloop van enkele weken door het op te vullen met een tijdelijke zachte laag. Na een wat langere periode zullen de kaken wat geslonken zijn en vullen we de prothese weer op met een nieuwe harde laag. De kosten voor de opvullingen worden 90% uit de basisverzekering betaald.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat. Maak een afspraak –¬†Bel 0297-530300 of gebruik ons emailformulier om contact op te nemen.

Klik hier voor de informatieve folder van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).