Volledige Gebitsprothese

Volledige Prothese 2017-12-01T09:19:51+00:00

Volledige prothese

Wij nemen ruim de tijd voor het aanmeten van uw volledige prothese. Door stap voor stap te werk te gaan maken wij samen met u het mooiste produkt en helpen wij u aan een stalende lach.

Graag leggen wij u uit wat er tijdens deze behandelingen zal plaatsvinden.

Intakegesprek/ 1e afdrukken

Uw persoonlijke gegevens, uw medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. We bespreken hoe de huidige prothese functioneert en bespreken de mogelijkheden hoe we uw nieuwe prothese kunnen verbeteren. In de meeste gevallen worden meteen de eerste afdrukken van uw boven- en/of onderkaak gemaakt.

Definitieve afdrukken

Op basis van de afdrukken die wij tijdens uw eerste afspraak hebben gemaakt, hebben wij speciaal voor u op maat gemaakte lepels vervaardigd. Met behulp hiervan worden de definitieve afdrukken van uw boven- en/of onderkaak genomen. 

Beetbepaling

Tijdens deze afspraak wordt bepaald hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Ook wordt de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Indien u beschikt over foto’s van vroeger is het aan te raden deze mee te nemen.

Pasprothese

We gaan nu bekijken of de tanden die wij samen hebben uitgezocht mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden staan op dit moment nog op een prothese van was, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Mochten er nog dingen gewijzigd moeten worden aan de prothese, dan kunnen wij in dit stadium nog wijzigingen aanbrengen, net zo lang tot de prothese naar wens is. U kunt bij deze afspraak iemand mee te nemen, die samen met u kan beoordelen of de prothese volledig naar wens is.

Definitieve prothese

De prothese is nu in kunststof geperst en wordt in de mond geplaatst.Hierbij controleren we de pasvorm, we passen het gebit aan bij pijnplekken en de spraak wordt gecontroleerd. Een nieuwe prothese is in het begin wennen en dit gewenningsproces kan enkele weken duren. Indien u na het plaatsen pijnplekken krijgt kunt u altijd bellen voor een aanpassing.

Nacontrole

Ongeveer een week na het plaatsen van de nieuwe volledige prothese, komt u bij ons terug voor een nacontrole. Wij kijken de mond dan nogmaals na op druk/pijnplekken en horen graag hoe de prothese u bevalt.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat. Maak een afspraak – 0297-530300

  OPENINGSTIJDEN

 Maandag – Vrijdag8:45 – 16:30
ZaterdagOp Afspraak
ZondagOp Afspraak

  PRAKTIJK LOCATIE