De Tandprotheticus

Mijn naam is Femke Grashuis, Tandprotheticus in Uithoorn. Gediplomeerd tandprotheticus sinds 2004. Gestart met de 5-jarige opleiding in 1996 en daarnaast gewerkt als leerling in een tandprothetische praktijk. Aansluitend heb ik de 3-jarige opleiding voor Tandprotheticus afgerond, het bleek een vak naar mijn hart te zijn. Na afronding van de opleiding ben in gevraagd om praktijkdocent te worden bij de opleiding Tandprothetiek aan de Faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht. Hier heb ik 5 jaar met veel enthousiasme gewerkt.

Femke Grashuis Tandprotheticus

Het bijzondere van dit vak schuilt in de veelzijdigheid ervan. We leveren een product van A tot Z, dus van patiëntbehandeling, vervolgens het vervaardigen van een kunstgebit tot aan de plaatsing ervan. Als Tandprotheticus ben ik zowel technisch als medisch-biologisch opgeleid.

Na 20 jaar in het vak ben ik in 2016 mijn eigen tandprothetische praktijk begonnen. Na een complete metamorfose is deze ruimte veranderd in een praktijkruimte: een behandelruimte annex technische werkruimte. U kunt hier terecht voor aanmeten, vervaardigen, repareren en onderhouden van alle uitneembare prothetische gebitsvoorzieningen. In samenwerking met tandartsen en implantologen worden hier ook klikprotheses gemaakt. Tevens ben ik lid van de Organisatie voor Nederlandse Tandprothetici, de ONT.