Rebasing van uw kunstgebit

Rebasing van uw kunstgebit

Rebasing betekent het opvullen van het kunstgebit. Als er geen eigen tanden en kiezen meer aanwezig zijn, zal het kaakbot heel langzaam gaan slinken. U heeft dat niet in de gaten, maar uw prothese gaat daardoor losser zitten. Door het opvullen van de prothese met een voering zit deze weer als gegoten. Dat proces noemen wij rebasing.

Een goede pasvorm is belangrijk voor het draagcomfort; er komt geen voedsel onder het gebit, er ontstaan geen pijnplekken en het gebit blijft goed op zijn plaats zitten. Er zijn tal van kleefpasta’s, kleefpoeders en ‘voeringen’ te koop om een kunstgebit meer houvast te geven. Dat zijn noodoplossingen voor de korte termijn. De oorzaak van het probleem wordt niet weggenomen. Draag nooit watjes onder uw kunstgebit. Uw kaken gaan daarvan alleen maar sneller slinken.

Laat daarom uw prothese een keer in de twee jaar goed nakijken door de tandprotheticus. Een slecht passend kunstgebit of mensen die hun kunstgebit veel te lang dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen krijgen.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat. Maak een afspraak – 0297-530300

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis

Gezondheidscentrum Waterlinie
Kon. Maximalaan 30M
1421 LC Uithoorn, Noord Holland
Netherlands
Phone: 0297 530300
Email: info@femkegrashuis.nl

Homepage⇒