Uw eerste kunstgebit (immediaatprothese)

Het maken van uw eerste kunstgebit

Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, worden door uw Tandprotheticus afdrukken van uw mond gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit.  Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.

Plaatsen van het kunstgebit

Wanneer u naar de tandarts of kaakchirurg gaat om de tanden te laten trekken, zorgen wij dat de prothese al klaar is. Het gemaakte gebit wordt meteen in de mond geplaatst na het trekken van de laatste tanden en kiezen. De prothese werkt als een soort pleister op de wond en zorgt ervoor de het bloeden gestelpt wordt.

Nacontrole na het trekken

Pas na de eerste dag mag het kunstgebit uit uw mond. Hiervoor is het van belang dat u een dag na het trekken terug komt voor controle van de wonden en evt aanpassing van de prothese. De eerste week kunnen de kaken pijnlijk zijn en de prothese losser gaan zitten, dit corrigeren wij na verloop van enkele weken door het op te vullen met een tijdelijke zachte laag. Na een wat langere periode zullen de kaken wat gelsonken zijn en vullen we de prothese weer op met een nieuwe harde laag.

U bent altijd welkom voor een gratis advies op maat. Maak een afspraak – 0297-530300

Tandprothetische praktijk Femke Grashuis

Gezondheidscentrum Waterlinie
Kon. Maximalaan 30M
1421 LC Uithoorn, Noord Holland
Netherlands
Phone: 0297 530300
Email: info@femkegrashuis.nl

 

Homepage⇒